Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα

Total
1
Shares

Μια ακόμα συνταγή για πίτα με κολοκύθα, εύκολη και γρήγορη, για σνακ, πρώτο ή κυρίως πιάτο!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4


Θα σας δώσω υλικά για 4 μερίδες, άρα θα χρειαστείτε μικρό ταψάκι ή πυρέξ, αλλά διπλασιάζοντας τις δόσεις μπορείτε να κάνετε την πίτα για περισσότερα άτομα.

Υλικά

  • μισή κολοκύθα ποικιλία butternut τριμμένη στον τρίφτη
  • μισό πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ½ κούπα τριμμένη φρέσκια μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • θυμάρι
  • ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • ηλιόσπορους
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά την τριμμένη κολοκύθα και την αλατοπιπερώνετε
  2. Απλώνετε τα μισά φύλα κρούστας στο ταψάκι ή πυρέξ περνώντας τα με λίγο φυτικό λάδι κάθε φορά
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κολοκύθα, και τα τυριά, και προσθέτετε τα φυλλαράκι από το θυμάρι
  4. Τα ρίχνετε στα στρωμένα φύλα
  5. Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και λούζετε το μείγμα να πάει παντού – κρατείστε ελάχιστα για την επάλειψη
  6. Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο ελαφρά
  7. Αλείφετε το πάνω φύλλο με το υπόλοιπο γάλα + αυγό
  8. Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους
  9. Ψήνετε περίπου 25′ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο

Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο απλά, αλλά… και τόσο νόστιμα!

Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα

Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • μισή κολοκύθα ποικιλία butternut τριμμένη στον τρίφτη
  • μισό πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ½ κούπα τριμμένη φρέσκια μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • θυμάρι
  • ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • ηλιόσπορους
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά την τριμμένη κολοκύθα και την αλατοπιπερώνετε
Απλώνετε τα μισά φύλα κρούστας στο ταψάκι ή πυρέξ περνώντας τα με λίγο φυτικό λάδι κάθε φορά
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κολοκύθα, και τα τυριά, και προσθέτετε τα φυλλαράκι από το θυμάρι
Τα ρίχνετε στα στρωμένα φύλα
Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και λούζετε το μείγμα να πάει παντού – κρατείστε ελάχιστα για την επάλειψη
Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο ελαφρά
Αλείφετε το πάνω φύλλο με το υπόλοιπο γάλα + αυγό
Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους
Ψήνετε περίπου 25′ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο

Total
1
Shares

Τονάκια με ρύζι και σπέσιαλ σάλτσα!

Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε…

You May Also Like

Total
1
Share