I ♥️ kouzina

Μελιτζανοσαλάτα “χωριάτικη” – Η καλοκαιρινή απόλαυση!

Shares

Απολαυστική είτε σαν κυρίως πιάτο, είτε σαν σνακ ή συνοδευτικό με ψητά, η μελιτζανοσαλάτα δεν μπορεί να λείπει από το καλοκαιρινό μας τραπέζι!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 60΄ | Μερίδες 4


Υπάρχουν πολλές συνταγές για μελιτζανοσαλάτα, αλλά σήμερα θα πούμε για αυτήν που… θυμίζει την κλασσική χωριάτικη σαλάτα, αλλά με περίσσια νοστιμιά!

Τρώγεται δροσερή, τέλεια για να συνοδεύσει τα ψητά σας -κρέας ή ψάρι, πάνω σε φρυγανιές, ντάκος, τάκος κ.λπ, αλλά ακόμα και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • ½ κιλό μελιτζάνες, φλάσκες, μέτριες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 μικρά αγγουράκια ή ένα μεγάλο
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά
  2. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και να στραγγίσουν
  3. Με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ
  4. Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια – πιπεριά, ντοματίνια, αγγουράκια και φρέσκο κρεμμύδι
  5. Σε ένα μούλτι περνάμε ελαφρά τη σάρκα μελιτζάνας, μαζί με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο
  6. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπολ (έχουμε αδειάσει τα υγρά που άφησαν οι μελιτζάνες) και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  7. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά – βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει για λίγα λεπτά
  8. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο

tips:

  1. αν δεν την καταναλώσετε αμέσως όλη, διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο τάπερ για 1-2 μέρες
  2. λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή φέτα μαζί, και η σαλάτα απλά απογειώνεται
Μελιτζανοσαλάτα “χωριάτικη” – Η καλοκαιρινή απόλαυση! Μελιτζανοσαλάτα “χωριάτικη” – Η καλοκαιρινή απόλαυση! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
βαθμολογείστε την συνταγή!
βαθμός 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • ½ κιλό μελιτζάνες, φλάσκες, μέτριες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 μικρά αγγουράκια ή ένα μεγάλο
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά
  2. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και να στραγγίσουν
  3. Με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ
  4. Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια – πιπεριά, ντοματίνια, αγγουράκια και φρέσκο κρεμμύδι
  5. Σε ένα μούλτι περνάμε ελαφρά τη σάρκα μελιτζάνας, μαζί με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο
  6. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπολ (έχουμε αδειάσει τα υγρά που άφησαν οι μελιτζάνες) και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  7. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά – βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει για λίγα λεπτά
  8. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο

σημειώσεις

αν δεν την καταναλώσετε αμέσως όλη, διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο τάπερ για 1-2 μέρες  λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή φέτα μαζί, και η σαλάτα απλά απογειώνεται 

Shares

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Η γιαγιά Κυριακούλα μαγείρεψε/έγραψε

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

Συνταγές που βρήκα

Το θες στην κουζίνα σου❕

Δοσομετρητής: Πως αντιστοιχούν κούπες σε γραμμάρια για υγρά και στερεά

Οι συνταγές μου

Γιαγιά Κυριακούλα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

© I ❤ KOUZINA 2021 – All Rights Reserved

Shares