Μελιτζανοσαλάτα “χωριάτικη” – Η καλοκαιρινή απόλαυση!

Total
22
Shares

Απολαυστική είτε σαν κυρίως πιάτο, είτε σαν σνακ ή συνοδευτικό με ψητά, η μελιτζανοσαλάτα δεν μπορεί να λείπει από το καλοκαιρινό μας τραπέζι!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 60΄ | Μερίδες 4


Υπάρχουν πολλές συνταγές για μελιτζανοσαλάτα, αλλά σήμερα θα πούμε για αυτήν που… θυμίζει την κλασσική χωριάτικη σαλάτα, αλλά με περίσσια νοστιμιά!

Τρώγεται δροσερή, τέλεια για να συνοδεύσει τα ψητά σας -κρέας ή ψάρι, πάνω σε φρυγανιές, ντάκος, τάκος κ.λπ, αλλά ακόμα και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • ½ κιλό μελιτζάνες, φλάσκες, μέτριες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 μικρά αγγουράκια ή ένα μεγάλο
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά
  2. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και να στραγγίσουν
  3. Με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ
  4. Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια – πιπεριά, ντοματίνια, αγγουράκια και φρέσκο κρεμμύδι
  5. Σε ένα μούλτι περνάμε ελαφρά τη σάρκα μελιτζάνας, μαζί με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο
  6. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπολ (έχουμε αδειάσει τα υγρά που άφησαν οι μελιτζάνες) και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  7. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά – βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει για λίγα λεπτά
  8. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο

tips:

  1. αν δεν την καταναλώσετε αμέσως όλη, διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο τάπερ για 1-2 μέρες
  2. λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή φέτα μαζί, και η σαλάτα απλά απογειώνεται
Μελιτζανοσαλάτα “χωριάτικη” – Η καλοκαιρινή απόλαυση! Μελιτζανοσαλάτα “χωριάτικη” – Η καλοκαιρινή απόλαυση! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • ½ κιλό μελιτζάνες, φλάσκες, μέτριες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 μικρά αγγουράκια ή ένα μεγάλο
  • 1 κούπα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα, για 40 περίπου λεπτά
  2. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και να στραγγίσουν
  3. Με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ
  4. Κόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια – πιπεριά, ντοματίνια, αγγουράκια και φρέσκο κρεμμύδι
  5. Σε ένα μούλτι περνάμε ελαφρά τη σάρκα μελιτζάνας, μαζί με το ελαιόλαδο και το μηλόξυδο
  6. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπολ (έχουμε αδειάσει τα υγρά που άφησαν οι μελιτζάνες) και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  7. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά – βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει για λίγα λεπτά
  8. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και λίγο ελαιόλαδο

Σημειώσεις

αν δεν την καταναλώσετε αμέσως όλη, διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινο τάπερ για 1-2 μέρες  λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή φέτα μαζί, και η σαλάτα απλά απογειώνεται 

Total
22
Shares

Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο με σαλμονέλα

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί στο οποίο διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου…

You May Also Like

Total
22
Share