I ♥️ kouzina

Λιγκουίνι με μοσχιούς alla Luciana

Shares

Μπορεί η νηστεία να φτάνει στο τέλος της, αλλά πίστεψέ με, αυτό το πιάτο θα θες να το φας και λίγο μετά, ειδικά το καλοκαιράκι!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 45΄ | Μερίδες 4


Το χταποδάκι είναι αγαπημένος μεζές ή πιάτο την θερινή περίοδο, με λίγο κρασάκι ή ουζάκι, και ο μοσχιός, αλλιώς μοσχοχτάποδο, είναι ξαδελφάκι του. Νόστιμος και πολύ πιο οικονομικός!

Φυσικά την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με κανονικό χταπόδι και μας έρχεται από την γειτονική μας Ιταλία. Απλή, εύκολη και μυρίζει Μεσόγειο!

Παραδοσιακά, το ναπολιτάνικο χταπόδι alla Luciana τρώγεται είτε με μακαρόνια ή λινγκουίνι, ή σαν ορεκτικό με φρέσκο ψωμί. Μια η συνταγή, που μπορείτε να κάνετε δυο διαφορετικά σερβιρίσματα!

Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 500 γρ. μοσχιοί ή μικρό χταπόδι
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 250 γρ.  ντοματίνια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κ. σ. ελιές
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί ή ρόζε
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα ή καπνιστή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε προσεκτικά τους μοσχιούς κάτω από τρεχούμενο νερό και τους στεγνώστε
  2. Ξεφλουδίστε το σκόρδο
  3. Πλένετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προσθέστε τα αποφλοιωμένα σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρετε ελαφριά σε μέτρια φωτιά
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τους μοσχιούς και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Γυρίστε τους ώστε να αρχίσουν να γίνονται καφέ σε κάθε πλευρά
  6. Ανεβάζετε τη φωτιά και ρίχνετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  7. Προσθέστε τις μαύρες ελιές, την κάπαρη, την πάπρικα και τα ντοματίνια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (κρατείστε λίγο για σερβίρισμα) και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά
  8. Προσθέστε την πασσάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  9. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέση φωτιά κλείνοντας την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά (μέχρι να μαλακώσουν οι μοσχιοί)
  10. Όταν είναι σχεδόν έτοιμοι, βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό για να βράσετε για τα ζυμαρικά. Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο – να είναι αλ ντέντε
  11. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο μαγειρευτό σας με μια τσιμπίδα, χωρίς να τα στραγγίσετε για να πάρουν μαζί και λίγο από το νερό τους που έχει άμυλο
  12. Ανακατέψτε τα όλα μαζί – εάν η σάλτσα σας φαίνεται στεγνή προσθέστε λίγο νερό από των ζυμαρικών
  13. Σερβίρετε το φαγητό αμέσως πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λιγκουίνι με μοσχιούς alla Luciana

Λιγκουίνι με μοσχιούς alla Luciana Λιγκουίνι με μοσχιούς alla Luciana Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
βαθμολογείστε την συνταγή!
βαθμός 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 500 γρ. μοσχιοί ή μικρό χταπόδι  
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 
  • 250 γρ.  ντοματίνια 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου  
  • 2 κ. σ. ελιές
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί ή ρόζε
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα ή καπνιστή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι  

Εκτέλεση

  1. Πλένετε προσεκτικά τους μοσχιούς κάτω από τρεχούμενο νερό και τους στεγνώστε
  2. Ξεφλουδίστε το σκόρδο
  3. Πλένετε και ψιλοκόβετε το μαϊντανό
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προσθέστε τα αποφλοιωμένα σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρετε ελαφριά σε μέτρια φωτιά
  5. Στη συνέχεια προσθέστε τους μοσχιούς και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Γυρίστε τους ώστε να αρχίσουν να γίνονται καφέ σε κάθε πλευρά
  6. Ανεβάζετε τη φωτιά και ρίχνετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
  7. Προσθέστε τις μαύρες ελιές, την κάπαρη, την πάπρικα και τα ντοματίνια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό (κρατείστε λίγο για σερβίρισμα) και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά
  8. Προσθέστε την πασσάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  9. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέση φωτιά κλείνοντας την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά (μέχρι να μαλακώσουν οι μοσχιοί)
  10. Όταν είναι σχεδόν έτοιμοι, βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό για να βράσετε για τα ζυμαρικά. Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο – να είναι αλ ντέντε
  11. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στο μαγειρευτό σας με μια τσιμπίδα, χωρίς να τα στραγγίσετε για να πάρουν μαζί και λίγο από το νερό τους που έχει άμυλο
  12. Ανακατέψτε τα όλα μαζί – εάν η σάλτσα σας φαίνεται στεγνή προσθέστε λίγο νερό από των ζυμαρικών
  13. Σερβίρετε το φαγητό αμέσως πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Shares

Ακολουθήστε με!

Το μενού μου! 🥘🥗🍰🍜🍕

Ακολουθήστε με στο Instagram

Η γιαγιά Κυριακούλα μαγείρεψε/έγραψε

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

Συνταγές που βρήκα

Το θες στην κουζίνα σου❕

Δοσομετρητής: Πως αντιστοιχούν κούπες σε γραμμάρια για υγρά και στερεά

Γιαγιά Κυριακούλα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

© I ❤ KOUZINA 2021 – All Rights Reserved

Shares