Πάσχα 2021: «Απογειώθηκαν» οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι

Total
12
Shares

Τσιμπημένες οι τιμές του οβελία το φετινό Πάσχα – Ακόμα περισσότερο αυξημένες σε σχέση με πέρσι στα περιφερειακά κρεοπωλεία

Τσιμπημένες οι τιμές του οβελία το φετινό Πάσχα, οι οποίες είναι ακόμα περισσότερο αυξημένες σε σχέση με πέρσι στα περιφερειακά κρεοπωλεία. Μια βόλτα στη Βαρβάκειο αποδεικνύει ότι η τιμή του πασχαλινού οβελία φέτος «καίει και τσουρουφλίζει».

Κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσουν οι τιμές καθώς σε σύγκριση με πέρσι το κόστος των αμνοεριφίων στην κεντρική αγορά ανέβηκε από τα 7 και τα 8 ευρώ στα 10, κι όπως φαίνεται η τιμή, όσο περνούν οι μέρες θα συνεχίσει να ανηφορίζει.

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για συρρίκνωση του κλάδου τους, ενώ οι κρεοπώλες ρίχνουν την ευθύνη στην αύξηση των εξαγωγών λόγω του καθολικού Πάσχα.

«Η μείωση της δουλειάς, η μείωση του ζωικού κεφαλαίου και η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού φέρνουν αύξηση στις τιμές. Αυτά είναι απλά μαθηματικά» δηλώνει o Στυλιανός Βογιατζής, ΓΓΓ Νέων Αγροτών.

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές είναι ακόμα πιο «αλμυρές» και η τιμή του οβελία φτάνει ακόμα και τα 12,5 ευρώ, από 8,90 και 9,90 ευρώ πέρυσι (για αρνί και κατσίκι αντίστοιχα).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν οι κυβερνήσεις δεν στηρίζουν την κτηνοτροφία, αλλά την στηρίζουν οι νοικοκυρές που σπεύδουν για προμήθειες, αφού πασχαλινό τραπέζι χωρίς κρέας δεν υπάρχει.

Ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε πρόβειο κρέας, που μπορείτε να βρείτε και στην μισή τιμή και το οποίο εκτός από πιο υγιεινό συγκριτικά με τα μικρά ζωάκια, είναι και πιο νόστιμο και “φτουράει” περισσότερο.

Να δυο συνταγές και σας υπόσχομαι να ανεβάσω κι άλλη!

Πρόβειο κρέας με τηγανιτές αγκινάρες και σάλτσα BBQ!

Burger αλά… Ελληνικά! Ποιο μπορεί να συγκριθεί μαζί σου;

Total
12
Shares

Ψάρι μιλανέζα – Σε νηστίσιμη εκδοχή!

Την Κυριακή των Βαΐων καταλύουμε ψάρι, όπως συμβαίνει και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όμως δεν είναι απαραίτητο να…

You May Also Like

Total
12
Share