Λουκουμάδες με μπανάνα και κακάο χωρίς μαγιά!

Total
13
Shares

Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για λουκουμάδες σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς μαγιά που απαιτεί να φουσκώσει, ενώ το γευστικό αποτέλεσμα είναι φα-ντα-στι-κό!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4


Το χρώμα των λουκουμάδων θα είναι σοκολατένιο, κι από πάνω μπορείτε να τους σερβίρετε με δυο υλικά – το ένα τους κάνει πιο όμορφους, αλλά το άλλο πιο νόστιμους και υγιεινούς: ή άχνη ζάχαρη, ή το κλασικό μας μέλι! Προτίμησα το δεύτερο 😉

Αντί μαγιάς, για να φουσκώσουν οι λουκουμάδες θα βάλουμε λίγο μαγειρική σόδα κι έτσι δεν θα χρειαστεί κανένας χρόνος αναμονής, γίνονται αμέσως!

Πάμε να τους φτιάξουμε;

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
  • ½ κ. γ. κακάο
  • ¾ κούπας χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ. γ. μαγειρική σόδα
  • φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
  • μέλι ή ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι τις μπανάνες
  2. Προσθέστε το κακάο, το αλεύρι και και στο τέλος τη σόδα
  3. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού πάνω από τη σόδα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει χυλός
  4. Παίρνετε κουταλίτσες από το χυλό και τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και γίνουν λίγο τραγανοί
  5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη ή μέλι

Απολαύστε!

Λουκουμάδες με μπανάνα και κακάο χωρίς μαγιά!

Λουκουμάδες με μπανάνα και κακάο χωρίς μαγιά! Λουκουμάδες με μπανάνα και κακάο χωρίς μαγιά! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
  • ½ κ. γ. κακάο
  • ¾ κούπας χυμό πορτοκάλι
  • ½ κ. γ. μαγειρική σόδα
  • φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
  • μέλι ή ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι τις μπανάνες
  2. Προσθέστε το κακάο, το αλεύρι και και στο τέλος τη σόδα
  3. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού πάνω από τη σόδα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει χυλός
  4. Παίρνετε κουταλίτσες από το χυλό και τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και γίνουν λίγο τραγανοί
  5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη ή μέλι
Total
13
Shares

Πάσχα 2021: «Απογειώθηκαν» οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι

Τσιμπημένες οι τιμές του οβελία το φετινό Πάσχα – Ακόμα περισσότερο αυξημένες σε σχέση με πέρσι στα περιφερειακά…

You May Also Like

Total
13
Share