Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Ριγκατόνι ολικής με χαρούπι και σάλτσα κουνουπιδιού

Δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο, οι ελληνικές εταιρείες  τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει πολλές ποικιλίες pasta – όρεξη να ‘χεις να τις φτιάχνεις και να τις τρως!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 20΄ | Μερίδες 4


Για τη σημερινή συνταγή επέλεξα ριγκατόνι ολικής με χαρούπι, εννοείται ότι την ίδια συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με όποιο είδος pasta επιθυμείτε.

Επίσης η ίδια συνταγή γίνεται και νηστίσιμη/vegan, αλλά και κανονική. Είναι εύκολη, πολύ θρεπτική και νόστιμη!

Πάμε να μαγειρέψουμε;

Υλικά

  • 1 συσκευασία ριγκατόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο για τη νηστίσιμη εκδοχή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • ½ κούπα κουκουνάρι
  • 2 κούπες γάλα φρέσκο ή γάλα καρύδας για τη νηστίσιμη εκδοχή
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.σ. τριγωνέλλα
  • αλάτι- πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή εξτρά ελαιόλαδο για τη νηστίσιμη εκδοχή

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε την pasta σύμφωνα με τις οδηγίες
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε τα μπουκέτα κουνουπιδιού μέχρι να μαλακώσουν
  3. Μόλις είναι έτοιμη η pasta την στραγγίζετε χωρίς να την ξεπλύνετε, την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ανακατεύετε να πάει παντού κι αλατοπιπερώνετε. Το βούτυρο θα λιώσει απλά από τη θερμότητα που έχει η pasta
  4. Στραγγίζετε και το κουνουπίδι + σκόρδο, και τα βάζετε πίσω στο κατσαρολάκι. Προσθέτετε το γάλα (αγελαδινό ή καρύδας) και το πολτοποιείτε με μια ράβδο χειρός. Μπορείτε να κανονίσετε πόσο πηχτή ή ρευστή θέλετε τη σάλτσα ρυθμίζοντας την ποσότητα του γάλατος
  5. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το βούτυρο ή λάδι, αλατοπιπερώνετε και δένετε τη σάλτσα στη φωτιά για 2-3 λεπτά
  6. Καβουρδίζετε ελαφριά τα κουκουνάρια
  7. Σερβίρετε την pasta στα πιάτα βάζοντας επάνω την σάλτσα κουνουπιδιού, τα κουκουνάρια και την τριμμένη παρμεζάνα + ψιλοκομμένο μαϊντανό, ή για τη νηστίσιμη εκδοχή λίγο φρέσκο λάδι + ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ριγκατόνι ολικής με χαρούπι και σάλτσα κουνουπιδιού Ριγκατόνι ολικής με χαρούπι και σάλτσα κουνουπιδιού Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
❤❤❤
👇👍 5.0/5
( 1 👌 )

Υλικά

  • 1 συσκευασία ριγκατόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο για τη νηστίσιμη εκδοχή
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • ½ κούπα κουκουνάρι
  • 2 κούπες γάλα φρέσκο ή γάλα καρύδας για τη νηστίσιμη εκδοχή
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.σ. τριγωνέλλα
  • αλάτι- πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή εξτρά ελαιόλαδο για τη νηστίσιμη εκδοχή

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε την pasta σύμφωνα με τις οδηγίες
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε τα μπουκέτα κουνουπιδιού μέχρι να μαλακώσουν
  3. Μόλις είναι έτοιμη η pasta την στραγγίζετε χωρίς να την ξεπλύνετε, την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ανακατεύετε να πάει παντού κι αλατοπιπερώνετε. Το βούτυρο θα λιώσει απλά από τη θερμότητα που έχει η pasta
  4. Στραγγίζετε και το κουνουπίδι + σκόρδο, και τα βάζετε πίσω στο κατσαρολάκι. Προσθέτετε το γάλα (αγελαδινό ή καρύδας) και το πολτοποιείτε με μια ράβδο χειρός. Μπορείτε να κανονίσετε πόσο πηχτή ή ρευστή θέλετε τη σάλτσα ρυθμίζοντας την ποσότητα του γάλατος
  5. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το βούτυρο ή λάδι, αλατοπιπερώνετε και δένετε τη σάλτσα στη φωτιά για 2-3 λεπτά
  6. Καβουρδίζετε ελαφριά τα κουκουνάρια
  7. Σερβίρετε την pasta στα πιάτα βάζοντας επάνω την σάλτσα κουνουπιδιού, τα κουκουνάρια και την τριμμένη παρμεζάνα + ψιλοκομμένο μαϊντανό, ή για τη νηστίσιμη εκδοχή λίγο φρέσκο λάδι + ψιλοκομμένο μαϊντανό
Total
9
Shares
Related Posts
Total
9
Share