Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο

Total
17
Shares

Ένας νόστιμος και ιδιαίτερος τρόπος για να απολαύσεις το θρεπτικό ταχίνι και τις γευστικές του χάρες

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4-5

Η συνταγή είναι του αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη και μου άρεσε οπότε και την δημοσιεύω. Είναι εύκολη και λαχταριστή!

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο Κους Κους
  • 1 νεροπότηρο ταχίνι
  • 6 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 4 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε το κουσκουσάκι για 15 λεπτά περίπου.
  2. Μόλις μαγειρευτεί και φουσκώσει αδειάζετε μέσα το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και διατηρείτε τη σούπα ζεστή.
  3. Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το σουσάμι και το καβουρδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν είστε έτοιμοι, μοιράζετε την ταχινόσουπα στα πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο

Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-5 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 1 νεροπότηρο Κους Κους
  • 1 νεροπότηρο ταχίνι
  • 6 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 4 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και βράζετε το κουσκουσάκι για 15 λεπτά περίπου.
  2. Μόλις μαγειρευτεί και φουσκώσει αδειάζετε μέσα το ταχίνι και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ξανά και διατηρείτε τη σούπα ζεστή.
  3. Σε ένα σαγανάκι ρίχνετε το σουσάμι και το καβουρδίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν είστε έτοιμοι, μοιράζετε την ταχινόσουπα στα πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω με καβουρδισμένο σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Total
17
Shares

Πώς να φτιάξετε σούπερ τραγανές & χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες!

Υποτίθεται είναι εύκολο να τηγανίσει κανείς πατατούλες – Είναι όμως έτσι;

You May Also Like

Total
17
Share