Spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

Total
1
Shares

Τα Spring rolls που μας έχουν έρθει από την Ασία, κερδίζουν ολοένα χώρο στο τραπέζι μας γιατί γίνονται εύκολα, είναι εξαιρετικά ελαφριά, πολύ γευστικά, ενώ η γλυκόξινη σάλτσα ικανοποιεί τους λάτρεις αυτής της ανάμικτης γεύσης!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 20΄ | Μερίδες 4-5


Μπορείτε να τα κάνετε με απλά φύλλα κρούστας, αλλά τα αυθεντικά γίνονται με ρυζόφυλλα που πλέον μπορούμε να προμηθευτούμε από πολλά σούπερ μάρκετ.

Γίνονται στον φούρνο ή στο τηγάνι, όπως αυτό με το ρυζόφυλλο, αλλά μπορούν να φαγωθούν και χωρίς μαγείρεμα, απλά μουλιάζοντας τα ρυζόφυλλα που θα γεμίσουμε με φρέσκα λεπτοκομμένα λαχανικά.

Κάθε περιοχή της Ασίας έχει τις δικές της συνταγές για Spring rolls, είτε άκρως χορτοφαγικά, είτε με κοτόπουλο ή γαρίδες. Απαραίτητη η γλυκόξινη σάλτα!

Υλικά

  • 2 πιπεριές κόκκινες ή Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-10 γρ. τζίντζερ
  • 10 φύλλα ριζάλευρου
  • 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 πορτοκάλι χυμό
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα καρότα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε λίγο ηλιέλαιο
  3. Βάζουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγο
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε
  5. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά τα θέλουμε αλ ντέντε
  6. Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα ριζάλευρου (διαβάστε οδηγίες) και βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε
  7. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει
  8. Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν καθώς θα έχει αφαιρεθεί η υγρασία τους
  9. Τα βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και τη γλυκόξινη σάλτσα

Γλυκόξινη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε, τα 2/3 από το νερό, το χυμό πορτοκαλιού τη ζάχαρη, και το ξίδι
  2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά
  3. Αφού βράσει καλά η ζάχαρη με το υπόλοιπο μείγμα, αδειάζουμε το μείγμα με το νερό και το κορν φλάουρ
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας
  5. Την βάζουμε σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε με τα spring rolls μας

Spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

Spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα Spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-5 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 2 πιπεριές κόκκινες ή Φλωρίνης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-10 γρ. τζίντζερ
  • 10 φύλλα ριζάλευρου
  • 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 1 πορτοκάλι χυμό
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κ.σ. μηλόξιδο 
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα καρότα σε πολύ λεπτές λωρίδες
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε λίγο ηλιέλαιο
  3. Βάζουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγο
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε
  5. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά τα θέλουμε αλ ντέντε
  6. Ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα ριζάλευρου (διαβάστε οδηγίες) και βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε
  7. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει
  8. Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν καθώς θα έχει αφαιρεθεί η υγρασία τους
  9. Τα βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και τη γλυκόξινη σάλτσα

Γλυκόξινη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε, τα 2/3 από το νερό, το χυμό πορτοκαλιού τη ζάχαρη, και το ξίδι
  2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το υπόλοιπο νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά
  3. Αφού βράσει καλά η ζάχαρη με το υπόλοιπο μείγμα, αδειάζουμε το μείγμα με το νερό και το κορν φλάουρ
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας
  5. Την βάζουμε σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε με τα spring rolls μας
Total
1
Shares

Ταχινόσουπα με κουσκούς και σουσάμι καβουρδισμένο

Ένας νόστιμος και ιδιαίτερος τρόπος για να απολαύσεις το θρεπτικό ταχίνι και τις γευστικές του χάρες Βαθμός δυσκολίας …

You May Also Like

Total
1
Share