Σαλάτα «Μαγιάτικο στεφάνι» με οσπριάδα

Total
20
Shares

Η “οσπριάδα”, δηλαδή ανάμικτα όσπρια, έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία, μάλιστα πουλιέται πλέον και στην Ελλάδα έτοιμη σε συσκευασία

Χρόνια την φτιάχνω με διάφορους τρόπους, είτε σαν σούπα ή σαλάτα, είτε με πηχτή σάλτσα πάνω από ρύζι -ντομάτας ή κάρυ- αλλά πάντα επιλέγω μόνη μου τα όσπρια.

Και οι λόγοι είναι ότι προτιμώ να κάνω τις δικές μου «συνθέσεις», αναλόγως τι θέλω να φτιάξω, αλλά κι επειδή κάποια όσπρια θέλουν από βραδύς μούλιασμα, ενώ άλλα απλό πλύσιμο. Μπορείς ακόμα να ξεκινήσεις το βράσιμο με τα πιο μεγάλα όσπρια που θέλουν περισσότερο χρόνο, και μετά να προσθέσεις τα υπόλοιπα. Στο έτοιμο πακέτο δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να τα βράσεις όλα μαζί, με αποτέλεσμα να λιώνουν οι φακές και τα μεγαλύτερα φασόλια να είναι έως και αλ ντέντε!

Πήρα κι εγώ μια φορά από τις έτοιμες οσπριάδες και… την πάτησα! Χάθηκαν σχεδόν όλες οι φακές!

Τέλος πάντων – ξανά, ποτέ!

Μια ανοιξιάτικη σαλάτα προς τέρψιν οφθαλμών αλλά και γεύσης, είναι να φτιάξετε ένα όμορφο στεφάνι με τα λαχανικά σας, και στο κέντρο να βάλατε την οσπριάδα σας που θα έχετε βράσει απλά. Τι υπέροχος και πλούσιος σε γεύση αλλά και συστατικά συνδυασμός!

Επιλέξτε πράσινη σαλάτα -μαρούλι, ρόκα, γαλλική, αγγουράκι κ.λπ, κάτι σε κόκκινο -ντοματίνια, πιπεριά Φλωρίνης, κίτρινη πιπεριά ή και βρασμένο καλαμπόκι, και λωρίδες καρότου για το πορτοκαλί!

Φρέσκο κόλιανδρο που θα δώσει πλούσιο άρωμα και λίγη ακόμα σπιρτάδα και μετά πρέπει να φτιάξετε μια ντρέσινγκ.

Στη σημερινή ντρέσινγκ έβαλα ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, λίγη σόγια σως και γάλα καρύδας – αλάτι και πιπέρι.

Απόλαυση; Απόλυτη και με πλούσια διατροφική αξία!

Total
20
Shares

Spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

Τα Spring rolls που μας έχουν έρθει από την Ασία, κερδίζουν ολοένα χώρο στο τραπέζι μας γιατί γίνονται εύκολα,…

You May Also Like

Total
20
Share