Υγιεινά σπιτικά κρακεράκια για όλη την οικογένεια έτοιμα σε λίγα λεπτά
Η συνταγή δεν είναι δική μου, την βρήκα αλλού, αλλά μου άρεσε και σας την παρουσιάζω, για να φτιάξετε ωραία, σπιτικά και νόστιμα κρακεράκια!
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1/4 κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/4 κ.γ. κουρκουμά
- 200 γρ. τσένταρ καλής ποιότητας τριμμένο (ή γραβιέρα Νάξου)
- 60 γρ. βούτυρο, κρύο, ανάλατο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 30 ml κρύο γάλα
Εκτέλεση
- Ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
- Με μικρά κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας ή επιλέγουμε το ρολό-κοπίδι της πίτσας για να κόψουμε μικρά τετραγωνάκια.
τη συνταγή βρήκα εδώ