Ρεβίθια γιαχνί – Εύκολη «εξωτική» συνταγή

Total
5
Shares

Χορταστικό μαγειρευτό κατσαρόλας, που συνδυάζει αρμονικά τα ρεβίθια με τις πατάτες – Ιδανική συνταγή για περιόδους νηστείας, όταν ζητάμε θρεπτικά και νόστιμα πιάτα

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 90΄ | Μερίδες 4

Σήμερα θα πάρουμε τα αγαπημένα ρεβίθια και θα τους δώσουμε μια “εξωτική” πινελιά με ανατολίτικα μπαχάρια, σε μια εύκολη συνταγή κατσαρόλας με πατάτες και καρότα.

Τα μπαχαρικά παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ, ενώ οι πατατούλες θα μελώσουν την σάλτσα και θα συμπληρώσουν τέλεια πιάτο μας!

Υλικά

  • ½ πακέτο ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 2-3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κούπες ντοματίνια ολόκληρα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 1 κ. γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. γ. κάρυ
  • 1 κ. γ. κίμινο
  • 1 κ. γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 -3 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κ. σ. ροζ πιπέρι σε ολόκληρους κόκκους
  • μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σουρώνετε τα ρεβίθια από το νερό που μούλιασαν, τα ξεπλένετε καλά, και τα βάζετε στην κατσαρόλα σε νερό να πάρουν μια βράση για 2-3 λεπτά
  2. Πετάτε το πρώτο νερό, βάζετε νέο μέχρι σχεδόν να καλυφτούν και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αλλά να θέλουν λίγο ακόμα βράση
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και τις πατάτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  4. Προσθέτετε τα καρότα, όλα τα μπαχαρικά (εκτός από τον αστεροειδή γλυκάνισο) και τον πελτέ και σοτάρετε για 2-3 ακόμα λεπτά
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια με το νερό τους, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα
  6. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τα ρεβίθια με την κατσαρόλα σκεπασμένη, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να μαγειρευτούν και πατάτες
  7. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό, προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα*
  8. Σερβίρετε σε πιάτα βάζοντας από πάνω ξύσμα λεμονιού και φρέσκα φύλλα δυόσμου

Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο. Αν δεν το θέλετε νηστίσιμο ή vegan, μπορείτε να προσθέσετε και μια μεγάλη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

*tip: Μπορείτε προς το τέλος του μαγειρέματος με ένα πιρούνι να λιώσετε μερικές πατάτες και ρεβίθια για να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα

Ρεβίθια γιαχνί – Εύκολη «εξωτική» συνταγή Ρεβίθια γιαχνί – Εύκολη «εξωτική» συνταγή Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
4.5/5
( 2 ψήφος )

Υλικά

  • ½ πακέτο ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 2-3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κούπες ντοματίνια ολόκληρα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 1 κ. γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. γ. κάρυ
  • 1 κ. γ. κίμινο
  • 1 κ. γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 -3 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κ. σ. ροζ πιπέρι σε ολόκληρους κόκκους
  • μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σουρώνετε τα ρεβίθια από το νερό που μούλιασαν, τα ξεπλένετε καλά, και τα βάζετε στην κατσαρόλα σε νερό να πάρουν μια βράση για 2-3 λεπτά
  2. Πετάτε το πρώτο νερό, βάζετε νέο μέχρι σχεδόν να καλυφτούν και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αλλά να θέλουν λίγο ακόμα βράση
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και τις πατάτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  4. Προσθέτετε τα καρότα, όλα τα μπαχαρικά (εκτός από τον αστεροειδή γλυκάνισο) και τον πελτέ και σοτάρετε για 2-3 ακόμα λεπτά
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια με το νερό τους, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα
  6. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τα ρεβίθια με την κατσαρόλα σκεπασμένη, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να μαγειρευτούν και πατάτες
  7. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό, προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα*
  8. Σερβίρετε σε πιάτα βάζοντας από πάνω ξύσμα λεμονιού και φρέσκα φύλλα δυόσμου

Σημειώσεις

*tip: Μπορείτε προς το τέλος του μαγειρέματος με ένα πιρούνι να λιώσετε μερικές πατάτες και ρεβίθια για να κάνετε πιο πηχτή τη σάλτσα

Total
5
Shares

Ρύζι με φάβα και σαφράν

Η φάβα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που την καθιστά ένα τρόφιμο υψηλής…

You May Also Like

Total
5
Share