Τι να πρωτοπώ για αυτή τη σούπα; Μια σούπα ναι μεν παραδοσιακή, αλλά και με… έθνικ πινελιά, τόσο απολαυστική, που σίγουρα θέλεις να την επαναλάβεις!
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 2o΄ | Μερίδες 4
Πλούσια γεύση, χαμηλά λιπαρά, ζεστή και χαλαρωτική, σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει – αυτή η σουπίτσα μπορεί να αγαπηθεί απ’ όσους νηστεύουν ή είναι χορτοφάγοι.
Εξάλλου, τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά πάνω σε ένα… πιάτο! Στις αποσκευές η παράδοση μας, αλλά μπορούν να γεμίσουν με τις νέες εμπειρίες: Αντί για απλό ρύζι, νουντλς. Λίγη σόγια σως, λίγο κάρυ και… προσδεθείτε κι απογειωνόμαστε!
Στη συνταγή σήμερα έβαλα αντί για κολοκύθια κίτρινη κολοκύθα, που έδωσε περισσότερη γλύκα.
Υλικά
- 2-3 κ.σ. σησαμέλαιο (ή καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
- 1 lt νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια (ή κίτρινη κολοκύθα)
- 1 κούπα άνθη από μπρόκολο
- 60-70γρ. Noodles της επιλογής σας, ρυζιού ή σίτου
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή ανάλογη φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας soy sauce
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και “γυαλίζουμε” λίγο πρώτα τα ξερά κρεμμύδια
- Προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά
- Προσθέτουμε το νερό, μπαχαρικά και μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νούντλς και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα (δείτε οδηγίες συσκευασίας)
- Στο τελευταίο λεπτό, έχουμε διαλύσει στη σόγια το κορν φλάουερ με λίγο νερό, και το προσθέτουμε στη σούπα. Κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε ένα ακόμα λεπτό να δέσει ελαφρά η σούπα
Tip: Πάντα να ρίχνετε λίγο από το ζεστό σας ζουμί ή σούπα στο διάλυμα του κορν φλάουερ, σταδιακά, να πάρει λίγη θερμοκρασία, και μετά να το ρίχνετε στο φαγητό για να μην σβολιάσει.
Υλικά
- 2-3 κ.σ. σησαμέλαιο (ή καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
- 1 lt νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
- 1 κούπα καλαμπόκι
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρά κυβάκια (ή κίτρινη κολοκύθα)
- 1 κούπα άνθη από μπρόκολο
- 60-70γρ. Noodles της επιλογής σας, ρυζιού ή σίτου
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή ανάλογη φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας soy sauce
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και “γυαλίζουμε” λίγο πρώτα τα ξερά κρεμμύδια
- Προσθέτουμε έπειτα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά
- Προσθέτουμε το νερό, μπαχαρικά και μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νούντλς και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα (δείτε οδηγίες συσκευασίας)
- Στο τελευταίο λεπτό, έχουμε διαλύσει στη σόγια το κορν φλάουερ με λίγο νερό, και το προσθέτουμε στη σούπα. Κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε ένα ακόμα λεπτό να δέσει ελαφρά η σούπα