I ♥️ kouzina

Σουβλάκια και μπιφτέκια με μοσχαρίσια πανσέτα

Shares

Η μοσχαρίσια πανσέτα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η χοιρινή, ωστόσο μπορεί άνετα να γίνει κεμπάπ με πολύ απλές κινήσεις


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 6

Tο κρέας της μοσχαρίσιας πανσέτας δεν είναι τόσο μαλακό και έχει λιγότερο λίπος από τη χοιρινή, αλλά είναι μια καλή και οικονομική λύση για σουβλάκια κεμπάπ ή μπιφτέκια, για όσους δεν αγαπούν το χοιρινό και το μπάτζετ τους δεν αντέχει πάντα το μοσχαρίσιο.

Είναι κρεατάκι νόστιμο και για όλα τα βαλάντια. Το άλλο καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ψηθεί εντελώς, οπότε και τα μπιφτέκια σας μπορούν να είναι ζουμερά και ελαφρώς σενιάν!

Την ίδια ακριβώς συνταγή μπορείτε να κάνετε και με πρόβειο κιμά ή ανάμικτο πανσέτα μοσχαρίσια και πρόβειο, μόνο που αντί για βούτυρο που βάζουμε εδώ για να έχει λίγο λιπάκι, εκεί θα βάλετε ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσια πανσέτα
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ σ. πολτός σκόρδου
  • 2 αυγά
  • 4-5 φρυγανιές τριμμένες (όσο χρειαστεί για να τραβήξει τα υγρά)
  • μπόλικα μυρωδικά – φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα αναμιγνύουμε καλά
  2. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε ξανά τον κιμά
  3. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο πάνω από δυο ώρες να σφίξει το μείγμα (μπορείτε να το ετοιμάσετε κι από βραδύς και να το έχετε στο ψυγείο)
  4. Παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας
  5. Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά ώστε να απλωθεί κατά μήκος τους
  6. Τα ψήνουμε στη σχάρα ή στα κάρβουνα από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά (αν τα τηγανίσετε βάλτε λίγο λαδάκι στο τηγάνι)
  7. Σερβίρουμε με πιτάκια, τζατζίκι, σαλάτα ή και καλαμπόκι τώρα που είναι η εποχή του

Ποιος είπε ότι ένα Κυριακάτικο BBQ πρέπει και να κοστίζει; 😉

Σουβλάκια και μπιφτέκια με μοσχαρίσια πανσέτα Σουβλάκια και μπιφτέκια με μοσχαρίσια πανσέτα Εκτυπώστε
Μερίδες: 6 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
βαθμολογείστε την συνταγή!
βαθμός 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσια πανσέτα
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ σ. πολτός σκόρδου
  • 2 αυγά
  • 4-5 φρυγανιές τριμμένες (όσο χρειαστεί για να τραβήξει τα υγρά)
  • μπόλικα μυρωδικά - φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα αναμιγνύουμε καλά
  2. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε ξανά τον κιμά
  3. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο πάνω από δυο ώρες να σφίξει το μείγμα (μπορείτε να το ετοιμάσετε κι από βραδύς και να το έχετε στο ψυγείο)
  4. Παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας
  5. Παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά ώστε να απλωθεί κατά μήκος τους
  6. Τα ψήνουμε στη σχάρα ή στα κάρβουνα από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά (αν τα τηγανίσετε βάλτε λίγο λαδάκι στο τηγάνι)
  7. Σερβίρουμε με πιτάκια, τζατζίκι, σαλάτα ή και καλαμπόκι τώρα που είναι η εποχή του
Shares

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

Η γιαγιά Κυριακούλα μαγείρεψε/έγραψε

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

Συνταγές που βρήκα

Το θες στην κουζίνα σου❕

Δοσομετρητής: Πως αντιστοιχούν κούπες σε γραμμάρια για υγρά και στερεά

Γιαγιά Κυριακούλα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

© I ❤ KOUZINA 2021 – All Rights Reserved

Shares