Γρήγορη και πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι!

Total
34
Shares

Τι το ήθελα κι ανέβασα τη φωτογραφία στο προφίλ μου στο facebook πριν γράψω τη συνταγή; Δώσ’ την, μου λένε οι φίλες μου και… είναι μεσάνυχτα – Πιο εύκολα κάνεις την μηλόπιτα από το να γράψεις τη συνταγή 😁


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 20΄ | Μερίδες 4-6


Μια «τηγανιτή» μηλόπιτα που γίνεται σε χρόνο ντετέ φτάνει να έχετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Και μήλα, βεβαίως βεβαίως.

Υλικά

  • 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κ.γ υγρή βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις λιώσει πασπαλίζετε τον πάτο με λίγη από τη ζάχαρη – να πάει παντού.
  2. Στρώνετε όμορφα τα κομμένα μήλα στον πάτο, σκεπάζετε με το καπάκι κι αφήνετε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν κάπως τα μήλα και να λιώσει καλά η ζάχαρη
  3. Στο μεταξύ λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, το χτυπάτε με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε να τα χτυπάτε
  4. Προσθέτετε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύετε
  5. Ρίχνετε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο και τα ομογενοποιείτε
  6. Ανοίγετε το καπάκι από το τηγάνι προσεκτικά να μην πέσει μέσα η υγρασία που έχει μαζευτεί πάνω, και ρίχνετε το μείγμα πάνω στα μήλα
  7. Σκεπάζετε με το καπάκι του το τηγάνι και χαμηλώνετε πάλι την φωτιά για 10 λεπτάκια ακόμη μέχρι να ψηθεί η κάτω μεριά και να καραμελώσουν τα μήλα
  8. Παίρνετε ένα πιάτο και γυρνάτε τη μηλόπιτα σας σαν ομελέτα την βάζετε πάλι στο τηγάνι και την ψήνετε κι από την άλλη μεριά
  9. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με κανέλα

Πιο εύκολα και πιο γρήγορα, δεν γίνεται!

Γρήγορη και πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι! Γρήγορη και πανεύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 3 ψήφος )

Υλικά

  • 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κ.γ υγρή βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και μόλις λιώσει πασπαλίζετε τον πάτο με λίγη από τη ζάχαρη – να πάει παντού.
  2. Στρώνετε όμορφα τα κομμένα μήλα στον πάτο, σκεπάζετε με το καπάκι κι αφήνετε να σιγοψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν κάπως τα μήλα και να λιώσει καλά η ζάχαρη
  3. Στο μεταξύ λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, το χτυπάτε με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε να τα χτυπάτε
  4. Προσθέτετε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύετε
  5. Ρίχνετε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια το αλεύρι κοσκινισμένο και τα ομογενοποιείτε
  6. Ανοίγετε το καπάκι από το τηγάνι προσεκτικά να μην πέσει μέσα η υγρασία που έχει μαζευτεί πάνω, και ρίχνετε το μείγμα πάνω στα μήλα
  7. Σκεπάζετε με το καπάκι του το τηγάνι και χαμηλώνετε πάλι την φωτιά για 10 λεπτάκια ακόμη μέχρι να ψηθεί η κάτω μεριά και να καραμελώσουν τα μήλα
  8. Παίρνετε ένα πιάτο και γυρνάτε τη μηλόπιτα σας σαν ομελέτα την βάζετε πάλι στο τηγάνι και την ψήνετε κι από την άλλη μεριά
  9. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με κανέλα
Total
34
Shares

Σουβλάκια και μπιφτέκια με μοσχαρίσια πανσέτα

Η μοσχαρίσια πανσέτα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η χοιρινή, ωστόσο μπορεί άνετα να γίνει κεμπάπ με πολύ…

You May Also Like

Total
34
Share