Πορτοσοκολατένιο ραβανί!

Total
1
Shares

Πορτοκάλι και σοκολάτα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός για ένα ραβανί αλλιώτικο από τ’ άλλα!

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 25΄ | Χρόνος μαγειρέματος 35΄ | Μερίδες 4-6

Μια χειμωνιάτικη εκδοχή, αφού και πορτοκάλια έχουμε και η σοκολάτα “μυρίζει” πιο πολύ χειμώνα 😉

Υλικά

  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)

Για το σιρόπι:

  • 180 ml υγρασία (χυμό πορτοκαλιού και νερό)
  • 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα, για να το αφήσουμε να κρυώσει προτού φτιάξουμε το ραβανί.
  2. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκαλιού (αφού έχετε κρατήσει σε μιαν άκρη το ξύσμα) + νερό όλο μαζί να είναι 180 ml, μαζί με τη ζάχαρη για 1 – 2 λεπτά
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  5. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, προσθέτουμε στο μείγμα και το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα 100 γρ. από τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού
  7. Όταν ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλένουμε τον κάδο και το σύρμα και τα στεγνώνουμε εντελώς.
  8. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  9. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ), ανακατεύοντας απαλά.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε περίπου 35-40 λεπτά
  11. Σιροπιάζουμε το ραβανί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Προαιρετικά μπορείτε να το στολίσετε με μισές λεπτές ροδέλες πορτοκαλιού, που θα τις βάλετε φυσικά πριν το ψήσιμο.

Πορτοσοκολατένιο ραβανί!

Πορτοσοκολατένιο ραβανί! Πορτοσοκολατένιο ραβανί! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 2 ψήφος )

Υλικά

  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
  • Για το σιρόπι:
  • 180 ml υγρασία (χυμό πορτοκαλιού και νερό)
  • 200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα, για να το αφήσουμε να κρυώσει προτού φτιάξουμε το ραβανί.
  2. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκαλιού (αφού έχετε κρατήσει σε μιαν άκρη το ξύσμα) + νερό όλο μαζί να είναι 180 ml, μαζί με τη ζάχαρη για 1 – 2 λεπτά
  3. Αποσύρουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  5. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, προσθέτουμε στο μείγμα και το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα 100 γρ. από τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού
  7. Όταν ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλένουμε τον κάδο και το σύρμα και τα στεγνώνουμε εντελώς.
  8. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  9. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ), ανακατεύοντας απαλά.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε περίπου 35-40 λεπτά
  11. Σιροπιάζουμε το ραβανί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Προαιρετικά μπορείτε να το στολίσετε με μισές λεπτές ροδέλες πορτοκαλιού, που θα τις βάλετε φυσικά πριν το ψήσιμο.
Total
1
Shares

Επιλέξτε τα σωστά ψάρια και τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος!

Πώς να επιλέξετε τα σωστά ψάρια και πώς να τα μαγειρέψετε

You May Also Like

Total
1
Share