I ♥️ kouzina

Υπέροχη λεμονάτη ρεβιθόσουπα!

Κάνει κρύο, καιρός για… σούπες!

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 120΄ | Μερίδες 4

Λεμονάτη αυτή τη φορά η σουπίτσα με τα ρεβίθια, για να πάρουμε και μπόλικη βιταμίνη C που είναι τόσο απαραίτητη τον χειμώνα, αλλά θα βάλουμε και καρότο και λίγο ρύζι.

Για να φτιάξουμε τα ωραιότερα λεμονάτα ρεβίθια σούπα χυλωμένα και σωστά βρασμένα, τα μουλιάζουμε πρώτα για 24 ώρες, και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

tip: Μπορείτε να τις συνδυάσετε με σπιτικές πίτες, είτε ψημένες στο φούρνο, είτε στο τηγάνι – έφτιαξα μια και μια, και στην τηγανητή έβαλα κι ελίτσες! Τι άλλο θέλουμε; Να δούμε τα υλικά και να την φτιάξουμε!

Υλικά

  • 500 γραμ. ρεβίθια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • μια κούπα ρύζι μπασμάτι
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • κρόκο Κοζάνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ξεπλύνετε τα ρεβίθια πολύ καλά και βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 10
    λεπτά.
  2. Σουρώστε τα και ξεπλύνετε την κατσαρόλα.
  3. Ρίξτε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήστε να γυαλίσει για λίγα λεπτά στο λάδι.
  4. Προσθέστε τα ρεβίθια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίξτε μέσα το καρότο και ζεστό νερό, περίπου 1 ½ λίτρο, να καλυφθούν τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τα μυρωδικά σας, τον κροκό, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
  6. Στο τέλος, αφού βράσουν τα ρεβίθια, δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό από το λεμόνι και ανακατέψτε. – σημ. αν έχει πιει το πολύ νερό, προσθέστε λίγο ζεστό.
  7. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το ρυζάκι και η σούπα θα πυκνώσει έτσι και θα δέσει ο ζωμός της.

Υπέροχη λεμονάτη ρεβιθόσουπα!

Υπέροχη λεμονάτη ρεβιθόσουπα! Υπέροχη λεμονάτη ρεβιθόσουπα! Εκτυπώστε
βαθμολογείστε την συνταγή!
βαθμός 5.0/5
( 2 voted )

Υλικά

500 γραμ. ρεβίθια

1/3 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα κομμένα σε κυβάκια

1 λεμόνι χυμό και ξύσμα

μια κούπα ρύζι μπασμάτι

λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλύνετε τα ρεβίθια πολύ καλά και βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 10
    λεπτά.
  2. Σουρώστε τα και ξεπλύνετε την κατσαρόλα.
  3. Ρίξτε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήστε να γυαλίσει για λίγα λεπτά στο λάδι.
  4. Προσθέστε τα ρεβίθια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίξτε μέσα το καρότο και ζεστό νερό, περίπου 1 ½ λίτρο, να καλυφθούν τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τα μυρωδικά σας, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους.
  6. Στο τέλος, αφού βράσουν τα ρεβίθια, δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό από το λεμόνι και ανακατέψτε. – σημ. αν έχει πιει το πολύ νερό, προσθέστε λίγο ζεστό.
  7. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το ρυζάκι και η σούπα θα πυκνώσει έτσι και θα δέσει ο ζωμός της.

 

Shares

Ακολουθείστε με!

Το μενού μου! 🥘🥗🍰🍜🍕

Η γιαγιά Κυριακούλα μαγείρεψε/έγραψε

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

Συνταγές που βρήκα

Το θες στην κουζίνα σου❕

Δοσομετρητής: Πως αντιστοιχούν κούπες σε γραμμάρια για υγρά και στερεά

Γιαγιά Κυριακούλα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Βρείτε με στο facebook

Shares