I ♥️ kouzina

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον

Πλούσια τα υλικά σ’ αυτή τη μακαρονάδα, άρα και πλούσια σε γεύση για γιορτινό πιάτο ή… της καλής Κυριακής!

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 10΄ | Μερίδες 4

Τα λόγια είναι περιττά και είμαι σίγουρη θα θέλετε γρήγορα να την δοκιμάσετε οπότε πάμε γρήγορα σε υλικά και πόσο μα πόσο εύκολα γίνεται, για να την ετοιμάσουν ακόμα και οι πιο αρχάριοι στην κουζίνα! Αυτός εξάλλου είναι ο σκοπός – όλοι και όλες να μπορούν να ετοιμάσουν ωραίο γευστικό σπιτικό φαγητό!

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6 λωρίδες μπέικον καπνιστό
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τυρί για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται. Το στραγγίζουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς
  2. Κόβουμε κάθε λωρίδα μπέικον στα τέσσερα
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε το μπέικον. Μόλις γίνει τραγανό το αφαιρούμε σε ένα πιάτο
  4.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά (αν είναι φρέσκο το έχουμε πλύνει και κόψει λιγάκι) μέχρι να πιεί τα υγρά του
  5. Ρίχνετε το σπανάκι και τα μπέικον στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια κι ανακατεύεται να πάει το μείγμα παντού. Την ξαναβάζετε στη φωτιά
  6. Σπάτε μέσα στα μακαρόνια τα δυο αυγά που έχετε χτυπήσει σε ένα πιάτο κι ανακατεύεται όσο είναι σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά μέχρι το αυγό να αρχίσει να ψήνεται
  7. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε, σερβίρετε με τυράκι της αρεσκείας – Καλή σας όρεξη!

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
βαθμολογείστε την συνταγή!
βαθμός 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

6 λωρίδες μπέικον καπνιστό

400 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης

2 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι
τυρί για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς
  2. Κόβουμε κάθε λωρίδα μπέικον στα τέσσερα
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε το μπέικον. Μόλις γίνει τραγανό το αφαιρούμε σε ένα πιάτο
  4.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά (αν είναι φρέσκο το έχουμε πλύνει και κόψει λιγάκι) μέχρι να πιεί τα υγρά του
  5. Ρίχνετε το σπανάκι και τα μπέικον στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια κι ανακατεύεται να πάει το μείγμα παντού. Την ξαναβάζετε στη φωτιά
  6. Σπάτε μέσα στα μακαρόνια τα δυο αυγά που έχετε χτυπήσει σε ένα πιάτο κι ανακατεύεται όσο είναι σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά μέχρι το αυγό να αρχίσει να ψήνεται
  7. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε, σερβίρετε με τυράκι της αρεσκείας – Καλή σας όρεξη!
Shares

Ακολουθείστε με!

Το μενού μου! 🥘🥗🍰🍜🍕

Η γιαγιά Κυριακούλα μαγείρεψε/έγραψε

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

Συνταγές που βρήκα

Το θες στην κουζίνα σου❕

Δοσομετρητής: Πως αντιστοιχούν κούπες σε γραμμάρια για υγρά και στερεά

Γιαγιά Κυριακούλα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Βρείτε με στο facebook

Shares