Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον

Total
1
Shares

Πλούσια τα υλικά σ’ αυτή τη μακαρονάδα, άρα και πλούσια σε γεύση για γιορτινό πιάτο ή… της καλής Κυριακής!

Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 10΄ | Μερίδες 4

Τα λόγια είναι περιττά και είμαι σίγουρη θα θέλετε γρήγορα να την δοκιμάσετε οπότε πάμε γρήγορα σε υλικά και πόσο μα πόσο εύκολα γίνεται, για να την ετοιμάσουν ακόμα και οι πιο αρχάριοι στην κουζίνα! Αυτός εξάλλου είναι ο σκοπός – όλοι και όλες να μπορούν να ετοιμάσουν ωραίο γευστικό σπιτικό φαγητό!

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6 λωρίδες μπέικον καπνιστό
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τυρί για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται. Το στραγγίζουμε και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς
  2. Κόβουμε κάθε λωρίδα μπέικον στα τέσσερα
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε το μπέικον. Μόλις γίνει τραγανό το αφαιρούμε σε ένα πιάτο
  4.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά (αν είναι φρέσκο το έχουμε πλύνει και κόψει λιγάκι) μέχρι να πιεί τα υγρά του
  5. Ρίχνετε το σπανάκι και τα μπέικον στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια κι ανακατεύεται να πάει το μείγμα παντού. Την ξαναβάζετε στη φωτιά
  6. Σπάτε μέσα στα μακαρόνια τα δυο αυγά που έχετε χτυπήσει σε ένα πιάτο κι ανακατεύεται όσο είναι σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά μέχρι το αυγό να αρχίσει να ψήνεται
  7. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε, σερβίρετε με τυράκι της αρεσκείας – Καλή σας όρεξη!

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον

Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον Σπαγγέτι με σπανάκι και μπέικον Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 6 λωρίδες μπέικον καπνιστό
  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τυρί για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς
  2. Κόβουμε κάθε λωρίδα μπέικον στα τέσσερα
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε το μπέικον. Μόλις γίνει τραγανό το αφαιρούμε σε ένα πιάτο
  4.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά (αν είναι φρέσκο το έχουμε πλύνει και κόψει λιγάκι) μέχρι να πιεί τα υγρά του
  5. Ρίχνετε το σπανάκι και τα μπέικον στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια κι ανακατεύεται να πάει το μείγμα παντού. Την ξαναβάζετε στη φωτιά
  6. Σπάτε μέσα στα μακαρόνια τα δυο αυγά που έχετε χτυπήσει σε ένα πιάτο κι ανακατεύεται όσο είναι σε μέτρια φωτιά 1-2 λεπτά μέχρι το αυγό να αρχίσει να ψήνεται
  7. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε, σερβίρετε με τυράκι της αρεσκείας – Καλή σας όρεξη!
Total
1
Shares

Υπέροχη λεμονάτη ρεβιθόσουπα!

Κάνει κρύο, καιρός για… σούπες!

You May Also Like

Total
1
Share