Image default
🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα

Μοιράστε την συνταγούλα μου! 🙂

Μια ακόμα συνταγή για πίτα με κολοκύθα, εύκολη και γρήγορη, για σνακ, πρώτο ή κυρίως πιάτο!

Βαθμός δυσκολίας   Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4

Θα σας δώσω υλικά για 4 μερίδες, άρα θα χρειαστείτε μικρό ταψάκι ή πυρέξ, αλλά διπλασιάζοντας τις δόσεις μπορείτε να κάνετε την πίτα για περισσότερα άτομα.

Υλικά

  • μισή κολοκύθα ποικιλία butternut τριμμένη στον τρίφτη
  • μισό πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ½ κούπα τριμμένη φρέσκια μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • θυμάρι
  • ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • ηλιόσπορους
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά την τριμμένη κολοκύθα και την αλατοπιπερώνετε
  2. Απλώνετε τα μισά φύλα κρούστας στο ταψάκι ή πυρέξ περνώντας τα με λίγο φυτικό λάδι κάθε φορά
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κολοκύθα, και τα τυριά, και προσθέτετε τα φυλλαράκι από το θυμάρι
  4. Τα ρίχνετε στα στρωμένα φύλα
  5. Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και λούζετε το μείγμα να πάει παντού – κρατείστε ελάχιστα για την επάλειψη
  6. Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο ελαφρά
  7. Αλείφετε το πάνω φύλλο με το υπόλοιπο γάλα + αυγό
  8. Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους
  9. Ψήνετε περίπου 25′ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο

Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο απλά, αλλά… και τόσο νόστιμα!

Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα

Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα Εύκολη πίτα με τυριά και κολοκύθα Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • μισή κολοκύθα ποικιλία butternut τριμμένη στον τρίφτη
  • μισό πακέτο φύλο κρούστας
  • 1 ½ κούπα τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ½ κούπα τριμμένη φρέσκια μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • θυμάρι
  • ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • ηλιόσπορους
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά την τριμμένη κολοκύθα και την αλατοπιπερώνετε
Απλώνετε τα μισά φύλα κρούστας στο ταψάκι ή πυρέξ περνώντας τα με λίγο φυτικό λάδι κάθε φορά
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την κολοκύθα, και τα τυριά, και προσθέτετε τα φυλλαράκι από το θυμάρι
Τα ρίχνετε στα στρωμένα φύλα
Χτυπάτε το αυγό με το γάλα και λούζετε το μείγμα να πάει παντού – κρατείστε ελάχιστα για την επάλειψη
Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας κάθε φύλλο ελαφρά
Αλείφετε το πάνω φύλλο με το υπόλοιπο γάλα + αυγό
Κόβετε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους
Ψήνετε περίπου 25′ στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο

Shares

Δείτε ακόμα

Τάκος με φιλέτα σαρδέλας και σαλάτα λάχανο

Γίδα (ή αρνάκι) αλά… Περσικά!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Φτιάξτε σήμερα 25η Μαρτίου: Fish & chips μαζί με σκορδαλιά – tips για τέλεια chips!

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina
Shares