Εύκολη τσαλακωτή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα!

Total
3
Shares

Από τις πιο αγαπημένες πίτες της εποχής και να μια εύκολη συνταγούλα για να την φτιάξετε στον πι και φι!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 25΄ | Χρόνος μαγειρέματος 40΄ | Μερίδες 8


Θα την κάνουμε με φύλλο κρούστας και ρυζάκι μπασμάτι που είναι και αρωματικό, και μαγειρεύεται πιο γρήγορα.

Θα βάλουμε και μυρωδικά αποξηραμένα που προσθέτουν πλούσιο άρωμα!

Υλικά

  • 1 κολοκύθα μέτρια, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200γρ. φέτα σπασμένη
  • 2 αυγά
  • 2/3 ποτηριού νερό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 5 -6 κ.σ. φυτικό έλαιο + ελαιόλαδο ανακατεμένα μαζί
  • λάδι για το σοτάρισμα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τριμμένο δυόσμο αποξηραμένο (αν έχετε και βασιλικό μοιράστε την ποσότητα
  • μαύρο σουσάμι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες
  2. Την ψιλοκόβουμε σε κυβάκια ή την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε την κολοκύθα έως ότου πιει όλα τα υγρά της για λίγα λεπτά μαζί με τα μυρωδικά
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε στη φωτιά 5΄-6΄. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
  5. Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας
  6. Λαδώνουμε καλά με το μείγμα δυο λαδιών ένα ταψί
  7. Αρχίζουμε να βάζουμε τα φύλλα λίγο τσαλακωμένα αλείφοντας τα κάθε φορά
  8. Όταν έχουμε βάλει τα μισά, αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε πάνω στην πίτα τα φύλλα που προεξέχουν από τις άκρες του ταψιού
  9. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα πάντα λαδώνοντας. Με το πινέλο βάζουμε τις άκρες των φύλλων μέσα στο ταψί
  10. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό – ανακατεύουμε καλά
  11. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τα αυγά με το νερό να πάει το μείγμα παντού
  12. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  13. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, κάτω κάτω, για περίπου 40, έως ότου ροδίσει καλά

Εύκολη τσαλακωτή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα!

Εύκολη τσαλακωτή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα! Εύκολη τσαλακωτή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα! Εκτυπώστε
Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 1 κολοκύθα μέτρια, κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200γρ. φέτα σπασμένη
  • 2 αυγά
  • 2/3 ποτηριού νερό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 5 -6 κ.σ. φυτικό έλαιο + ελαιόλαδο ανακατεμένα μαζί
  • λάδι για το σοτάρισμα 
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τριμμένο δυόσμο αποξηραμένο (αν έχετε και βασιλικό μοιράστε την ποσότητα
  • μαύρο σουσάμι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες
  2. Την ψιλοκόβουμε σε κυβάκια ή την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε την κολοκύθα έως ότου πιει όλα τα υγρά της για λίγα λεπτά μαζί με τα μυρωδικά
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε στη φωτιά 5΄-6΄. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
  5. Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας
  6. Λαδώνουμε καλά με το μείγμα δυο λαδιών ένα ταψί
  7. Αρχίζουμε να βάζουμε τα φύλλα λίγο τσαλακωμένα αλείφοντας τα κάθε φορά
  8. Όταν έχουμε βάλει τα μισά, αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε πάνω στην πίτα τα φύλλα που προεξέχουν από τις άκρες του ταψιού
  9. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα πάντα λαδώνοντας. Με το πινέλο βάζουμε τις άκρες των φύλλων μέσα στο ταψί
  10. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό – ανακατεύουμε καλά
  11. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τα αυγά με το νερό να πάει το μείγμα παντού
  12. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  13. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, κάτω κάτω, για περίπου 40, έως ότου ροδίσει καλά
Total
3
Shares

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι

Στην ανάκληση νοθευμένου μελιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

You May Also Like

Total
3
Share