Image default
🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική 📒 Συνταγές που βρήκα

Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα

Μοιράστε την συνταγούλα μου! 🙂

Το κρέας με κυδώνια είναι από τα πιο λατρεμένα μου φαγητά που μου το έφτιαχνε η μάνα μου που ήταν από την Προύσα


Βαθμός δυσκολίας  Μέτρια | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 60΄ | Μερίδες 4


Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου, αλλά κάποια στιγμή θα δημοσιεύσω και τη δική μου, όπως μου την έμαθε η μητέρα μου.

Υλικά

  • 5 κυδώνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1½ µοσχαράκι από χτένι, σε µερίδες
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-2 κλωνάρια αρµπαρόριζα
  • χυµό από ½ λεµόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουµε τα κυδώνια και βάζουµε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κοµµάτι τούλι. Δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής και το κρατάµε στην άκρη. Τα κόβουµε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνουµε σε ένα µπολ και τις ραντίζουµε µε τον χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν.
  2. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε το κρέας και το σοτάρουµε µέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2΄-3΄. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε την κανέλα, την αρµπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το πουγκί µε τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνουµε µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά για 1 ώρα.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουµε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνουµε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουµε τις φέτες να καραµελώσουν.
  6. Μεταφέρουµε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινούµε το σκεύος και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 30΄ µέχρι να µελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα

Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 5 κυδώνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1½ µοσχαράκι από χτένι, σε µερίδες
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-2 κλωνάρια αρµπαρόριζα
  • χυµό από ½ λεµόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουµε τα κυδώνια και βάζουµε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κοµµάτι τούλι. Δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής και το κρατάµε στην άκρη. Τα κόβουµε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνουµε σε ένα µπολ και τις ραντίζουµε µε τον χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν.
  2. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε το κρέας και το σοτάρουµε µέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2΄-3΄. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε την κανέλα, την αρµπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το πουγκί µε τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνουµε µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά για 1 ώρα.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουµε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνουµε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουµε τις φέτες να καραµελώσουν.
  6. Μεταφέρουµε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινούµε το σκεύος και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 30΄ µέχρι να µελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Shares

Δείτε ακόμα

Πως να φτιάξετε την τέλεια BBQ σάλτσα!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Εύκολη κι ελαφριά συνταγή για γίγαντες στο φούρνο

Η γιαγιά Κυριακούλα

Και ο κολιός τον Αύγουστο!

I ❤ kouzina
Shares