I ♥️ kouzina

Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα

Shares

Το κρέας με κυδώνια είναι από τα πιο λατρεμένα μου φαγητά που μου το έφτιαχνε η μάνα μου που ήταν από την Προύσα


Βαθμός δυσκολίας  Μέτρια | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 60΄ | Μερίδες 4


Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου, αλλά κάποια στιγμή θα δημοσιεύσω και τη δική μου, όπως μου την έμαθε η μητέρα μου.

Υλικά

  • 5 κυδώνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1½ µοσχαράκι από χτένι, σε µερίδες
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-2 κλωνάρια αρµπαρόριζα
  • χυµό από ½ λεµόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουµε τα κυδώνια και βάζουµε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κοµµάτι τούλι. Δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής και το κρατάµε στην άκρη. Τα κόβουµε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνουµε σε ένα µπολ και τις ραντίζουµε µε τον χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν.
  2. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε το κρέας και το σοτάρουµε µέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2΄-3΄. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε την κανέλα, την αρµπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το πουγκί µε τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνουµε µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά για 1 ώρα.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουµε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνουµε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουµε τις φέτες να καραµελώσουν.
  6. Μεταφέρουµε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινούµε το σκεύος και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 30΄ µέχρι να µελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα

Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα Μοσχαράκι µε κυδώνια & αρµπαρόριζα Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος Προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
βαθμολογείστε την συνταγή!
βαθμός 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 5 κυδώνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1½ µοσχαράκι από χτένι, σε µερίδες
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1-2 κλωνάρια αρµπαρόριζα
  • χυµό από ½ λεµόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουµε τα κυδώνια και βάζουµε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κοµµάτι τούλι. Δένουµε µε σπάγκο µαγειρικής και το κρατάµε στην άκρη. Τα κόβουµε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνουµε σε ένα µπολ και τις ραντίζουµε µε τον χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν.
  2. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουµε το κρέας και το σοτάρουµε µέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2΄-3΄. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε την κανέλα, την αρµπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό.
  4. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το πουγκί µε τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνουµε µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά για 1 ώρα.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουµε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνουµε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουµε τις φέτες να καραµελώσουν.
  6. Μεταφέρουµε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινούµε το σκεύος και συνεχίζουµε το βράσιµο για άλλα 30΄ µέχρι να µελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Shares

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

Η γιαγιά Κυριακούλα μαγείρεψε/έγραψε

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

Συνταγές που βρήκα

Το θες στην κουζίνα σου❕

Δοσομετρητής: Πως αντιστοιχούν κούπες σε γραμμάρια για υγρά και στερεά

Γιαγιά Κυριακούλα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ακολουθήστε με!

Ακολουθήστε με στο Instagram

© I ❤ KOUZINA 2021 – All Rights Reserved

Shares