Image default
🍝 Pasta 🍎 Λαχανικά 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Ταλιατέλες λαχανικών με…. ταλιατέλες!

Έχουμε και λέμε: Μια από κολοκύθια, μια από καρότα και μια από pasta, μας κάνουν… τρεις οι ταλιατέλες!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4


Κι έχετε ένα πολύ γευστικό και χορταστικό πιάτο για τους λάτρεις της pasta, κι ένα κίνητρο να σερβίρετε τα λαχανικά σας για όσους το παίζουν δύσκολοι (κάτι πιτσιρίκια, συνήθως 😉 )

Θα χρειαστείτε μόνο έναν καλό αποφλοιωτή λαχανικών για να φτιάξετε τις ταλατιέλες λαχανικών. Αφού τα καθαρίσετε, αρχίζετε να κόβετε τα λαχανικά σας (κολοκύθια και καρότα) γύρω γύρω με τον αποφλοιωτή, δημιουργώντας λωρίδες που θα μοιάζουν με ταλιατέλες.

Εννοείται ότι όσα κομμάτια σας μείνουν αν δεν καταφέρετε να τα κόψετε όλα ταλιατέλες, δεν τα πετάτε -δεν πετάμε ποτέ τίποτα!- αλλά μπορείτε να τα φυλάξετε σε ένα ταπεράκι για ένα άλλο φαγητό. Στο μούλτι, κι αν τα βάλετε, φτιάχνετε μια ωραία ομελέτα με αυτά!

Πάμε να δούμε υλικά και πως φτιάχνουμε το πιάτο σε χρόνο ρεκόρ.

Υλικά

  • 500 γραμ. ταλιατέλες
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας που να λειώνει
  • λίγο βασιλικό
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτρυμμένο
  • κόλιανδρο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ταλιατέλες
  2. βάζουμε τις ταλιατέλες (pasta) να βράσουν σε ζεστό αλατισμένο νερό (για όσο αναφέρουν οι οδηγίες)
  3. σε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ταλιατέλες λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και τις μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν “αλ ντέντε”, όπως και οι κανονικές μας ταλιατέλες
  4. στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, και τα φέρνουμε μια βόλτα
  5. προσθέτουμε λίγες λίγες τις ταλιατέλες με μια τσιμπίδα από την κατσαρόλα που έχουν έχουν βράσει, αφήνοντας έτσι όσο νεράκι υπάρχει πάνω τους κι ανακατεύουμε
  6. αλατοπιπερώνουμε (συν κόλιανδρο) και σβήνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος
  7. τοποθετούμε το φαγητό σε πυρέξ ή ένα ταψί
  8. προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω μέρος για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί
  9. πασπαλίζουμε με βασιλικό

tip: πριν βάλουμε το φαγητό στο φούρνο να είναι όλα “αλ ντέντε” για να μην πανιάσουν από το συνολικό μαγείρεμα

Ταλιατέλες λαχανικών με…. ταλιατέλες! Ταλιατέλες λαχανικών με…. ταλιατέλες! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 500 γραμ. ταλιατέλες
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας που να λειώνει
  • λίγο βασιλικό
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτρυμμένο
  • κόλιανδρο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ταλιατέλες
  2. βάζουμε τις ταλιατέλες (pasta) να βράσουν σε ζεστό αλατισμένο νερό (για όσο αναφέρουν οι οδηγίες)
  3. σε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ταλιατέλες λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και τις μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν “αλ ντέντε”, όπως και οι κανονικές μας ταλιατέλες
  4. στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, και τα φέρνουμε μια βόλτα
  5. προσθέτουμε λίγες λίγες τις ταλιατέλες με μια τσιμπίδα από την κατσαρόλα που έχουν έχουν βράσει, αφήνοντας έτσι όσο νεράκι υπάρχει πάνω τους κι ανακατεύουμε
  6. αλατοπιπερώνουμε (συν κόλιανδρο) και σβήνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος
  7. τοποθετούμε το φαγητό σε πυρέξ ή ένα ταψί
  8. προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω μέρος για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί
  9. πασπαλίζουμε με βασιλικό

Σημείωση

tip: πριν βάλουμε το φαγητό στο φούρνο να είναι όλα “αλ ντέντε” για να μην πανιάσουν από το συνολικό μαγείρεμα

Shares

Δείτε ακόμα

Μην “κάψεις” την μουρμούρα! – Συνταγή και tips για όλα τα Ω3

Πεντανόστιμο κινέζικο πιάτο με μοσχάρι, noodles και λαχανικά του χειμώνα!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ρεβίθια με σάλτσα πορτοκαλιού – Ένα… γκουρμέ νηστίσιμο!

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina
Shares