Μια παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας με φέτα, αλλά κάνοντας την μαζί με το ρύζι ένα πλήρες δροσερό γεύμα χωρίς πολλές θερμίδες!
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας + Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4
Εύκολη και νόστιμη η σαλάτα μας σήμερα, μυρίζει Ελλάδα και μπαξέ, και γλάστρα με βασιλικό 🙂
Το καστανό ρύζι, πλούσιο σε διατροφική αξία, θα κάνει τη σαλατούλα πιο χορταστική, και η σάλτσα φέτας θα προσθέσει νοστιμιά.
Υλικά
- 500 γρ. καστανό ρύζι
- 3 μέτριες ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 2 πιπεριές (μια πράσινη και μια Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
- 1 ώριμη ντομάτα
- 150 γρ φέτας
- 1 βιολογικό λεμόνι (για να πάρουμε και ξύσμα)
- 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές (και το κρεμμύδι προαιρετικά)
- Μόλις βράσει το ρύζι, το σουρώνουμε, το περνάμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος το ρύζι με τα κομμένα λαχανικά
- Βάζουμε στο μούλτι την ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς τα σπόρια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε
- Προσθέτουμε το λάδι και λίγο πιπέρι τριμμένο και ξαναχτυπάμε
- Ρίχνουμε τα 2/3 της σάλτσας στο μπολ σερβιρίσματος κι ανακατεύουμε καλά
- Από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού και… σερβίρουμε!
Αυτό ήταν – εύκολα, απλά και υγιεινά, πιο εύκολα κι από το να πάρεις τηλέφωνο το ντελίβερι!
Υλικά
- 500 γρ. καστανό ρύζι
- 3 μέτριες ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 2 πιπεριές (μια πράσινη και μια Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Για την σάλτσα
- 1 ώριμη ντομάτα
- 150 γρ φέτας
- 1 βιολογικό λεμόνι (για να πάρουμε και ξύσμα)
- 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές (και το κρεμμύδι προαιρετικά)
- Μόλις βράσει το ρύζι, το σουρώνουμε, το περνάμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος το ρύζι με τα κομμένα λαχανικά
- Βάζουμε στο μούλτι την ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς τα σπόρια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε
- Προσθέτουμε το λάδι και λίγο πιπέρι τριμμένο και ξαναχτυπάμε
- Ρίχνουμε τα 2/3 της σάλτσας στο μπολ σερβιρίσματος κι ανακατεύουμε καλά
- Από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού και… σερβίρουμε!