Δροσερή σαλάτα χωριάτικη με καστανό ρύζι και σος φέτας

Total
20
Shares

Μια παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας με φέτα, αλλά κάνοντας την μαζί με το ρύζι ένα πλήρες δροσερό γεύμα χωρίς πολλές θερμίδες!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας +  Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4


Εύκολη και νόστιμη η σαλάτα μας σήμερα, μυρίζει Ελλάδα και μπαξέ, και γλάστρα με βασιλικό 🙂

Το καστανό ρύζι, πλούσιο σε διατροφική αξία, θα κάνει τη σαλατούλα πιο χορταστική, και η σάλτσα φέτας θα προσθέσει νοστιμιά.

Υλικά

  • 500 γρ. καστανό ρύζι
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 2 πιπεριές (μια πράσινη και μια Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
Για την σάλτσα
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 150 γρ φέτας
  • 1 βιολογικό λεμόνι (για να πάρουμε και ξύσμα)
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές (και το κρεμμύδι προαιρετικά)
  3. Μόλις βράσει το ρύζι, το σουρώνουμε, το περνάμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος το ρύζι με τα κομμένα λαχανικά
  5. Βάζουμε στο μούλτι την ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς τα σπόρια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε
  6. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο πιπέρι τριμμένο και ξαναχτυπάμε
  7. Ρίχνουμε τα 2/3 της σάλτσας στο μπολ σερβιρίσματος κι ανακατεύουμε καλά
  8. Από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού και… σερβίρουμε!

Αυτό ήταν – εύκολα, απλά και υγιεινά, πιο εύκολα κι από το να πάρεις τηλέφωνο το ντελίβερι!

Δροσερή σαλάτα χωριάτικη με καστανό ρύζι και σος φέτας Δροσερή σαλάτα χωριάτικη με καστανό ρύζι και σος φέτας Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Nutrition facts: calories fat
5.0/5
( 1 ψήφος )

Υλικά

  • 500 γρ. καστανό ρύζι
  • 3 μέτριες ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 2 πιπεριές (μια πράσινη και μια Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για την σάλτσα
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 150 γρ φέτας
  • 1 βιολογικό λεμόνι (για να πάρουμε και ξύσμα)
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές (και το κρεμμύδι προαιρετικά)
  3. Μόλις βράσει το ρύζι, το σουρώνουμε, το περνάμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος το ρύζι με τα κομμένα λαχανικά
  5. Βάζουμε στο μούλτι την ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς τα σπόρια, τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε
  6. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο πιπέρι τριμμένο και ξαναχτυπάμε
  7. Ρίχνουμε τα 2/3 της σάλτσας στο μπολ σερβιρίσματος κι ανακατεύουμε καλά
  8. Από πάνω περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού και… σερβίρουμε!
Total
20
Shares

Ταλιατέλες λαχανικών με…. ταλιατέλες!

Έχουμε και λέμε: Μια από κολοκύθια, μια από καρότα και μια από pasta, μας κάνουν… τρεις οι ταλιατέλες!

You May Also Like

Total
20
Share