I ♥️ kouzina
Image default
🍎 Λαχανικά 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Σαγανάκι μελιτζάνας όπως δεν το έχετε ξαναφάει!

Ένα γευστικό πλούσιο σαγανάκι πολύ αλλιώτικο από τ’ άλλα!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 2

Το καλοκαίρι είναι εδώ, μαζί και η αγαπημένη μελιτζάνα στην εποχή της πλέον!

Τα καλοκαιρινά μεζεδάκια στην Ελλάδα, σημαίνουν παραλία, και μετά ουζάκι ή τσιπουράκι, ή μια δροσερή μπυρίτσα. Το πάσης φύσεως «σαγανάκι», φυσικά, έχει την τιμητική του!

Η δοσολογία είναι για ένα σαγανάκι πλήρες γεύμα για ένα άτομο ή ορεκτικό για δυο. Για περισσότερα άτομα πολλαπλασιάστε…

 Υλικά

  • Μια μικρή μελιτζάνα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Μια μπάλα φιδέ
  • 1 κ.τ.σ. πελτέ
  • 1 κ.τ.γ. μέλι
  • 1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
  • 1 κομματάκι μαύρης σοκολάτας
  • 1 κούπα καφέ ζεστό νερό
  • 50 γρ. μανούρι
  • 50 γρ.κεφαλοτύρι
  • 2-3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ροζ πιπέρι
  • κόλιανδρος σε σπόρους
  • άνηθος
  • μαϊντανός

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και τη σοτάρουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει το λάδι σε μέτρια φωτιά
  2. Μόλις αρχίσει να μαραίνεται, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένα κι αυτά
  3. Προσθέτουμε τη μπάλα φιδέ αφού την έχουμε θρυμματίσει με τις παλάμες
  4. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο κόλιανδρο και ροζ πιπέρι
  5. Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε εκεί τον πελτέ, το μέλι και το κομματάκι σοκολάτας
  6. Όταν έχουν ροδίσει όλα όσα έχουμε στο τηγάνι, σβήνουμε με το μηλόξυδο και προσθέτουμε το νερό με τα υλικά μας
  7. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσουν όσο να μαλακώσει ο φιδές (αν η σάλτσα είναι πηκτή, προσθέστε λίγο ακόμα χλιαρό νερό)
  8. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  9. Βάζουμε το σαγανάκι στο γκριλ για 10 λεπτά

Tip Κυριακούλας: Η μαύρη σοκολάτα, που χρησιμοποιείται πολύ στην Ισπανόφωνη μαγειρική, δίνει μια πιο πικάντικη καρμποναρισμένη γεύση και ταιριάζει απόλυτα με τον πελτέ!  Όσο για τα τυράκια, μπορείτε να βάλετε αυτά της αρεσκείας σας, φτάνει να είναι ένα άσπρο κι ένα κίτρινο που να λιώνουν.

Σαγανάκι μελιτζάνας όπως δεν το έχετε ξαναφάει! Σαγανάκι μελιτζάνας όπως δεν το έχετε ξαναφάει! Εκτυπώστε
Μερίδες: 2 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • άτομα πολλαπλασιάστε...
  • Μια μικρή μελιτζάνα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Μια μπάλα φιδέ
  • 1 κ.τ.σ. πελτέ
  • 1 κ.τ.γ. μέλι
  • 1 κ.τ.γ. μηλόξυδο
  • 1 κομματάκι μαύρης σοκολάτας
  • 1 κούπα καφέ ζεστό νερό
  • 50 γρ. μανούρι
  • 50 γρ.κεφαλοτύρι
  • 2-3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ροζ πιπέρι
  • κόλιανδρος σε σπόρους
  • άνηθος
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και τη σοτάρουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βάλει το λάδι σε μέτρια φωτιά
  2. Μόλις αρχίσει να μαραίνεται, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένα κι αυτά
  3. Προσθέτουμε τη μπάλα φιδέ αφού την έχουμε θρυμματίσει με τις παλάμες
  4. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο κόλιανδρο και ροζ πιπέρι
  5. Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε εκεί τον πελτέ, το μέλι και το κομματάκι σοκολάτας
  6. Όταν έχουν ροδίσει όλα όσα έχουμε στο τηγάνι, σβήνουμε με το μηλόξυδο και προσθέτουμε το νερό με τα υλικά μας
  7. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να βράσουν όσο να μαλακώσει ο φιδές (αν η σάλτσα είναι πηκτή, προσθέστε λίγο ακόμα χλιαρό νερό)
  8. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  9. Βάζουμε το σαγανάκι στο γκριλ για 10 λεπτά

Σημείωση

Tip Κυριακούλας: Η μαύρη σοκολάτα, που χρησιμοποιείται πολύ στην Ισπανόφωνη μαγειρική, δίνει μια πιο πικάντικη καρμποναρισμένη γεύση και ταιριάζει απόλυτα με τον πελτέ!  Όσο για τα τυράκια, μπορείτε να βάλετε αυτά της αρεσκείας σας, φτάνει να είναι ένα άσπρο κι ένα κίτρινο που να λιώνουν.

Δείτε ακόμα

Πείνασες; Χορτόσουπα σε 10′ κι έφαγες!

Και ο κολιός τον Αύγουστο!

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Εύκολη συνταγή

I ❤ kouzina