I ♥️ kouzina
🍎 Λαχανικά 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Κολοκυθάκια στο φούρνο με παρμεζάνα!

Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθάκια γίνεται; Δεν γίνεται!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4


Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με κολοκυθάκια, ακόμα και γλυκές. Επίσης τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες  A, C και B.
Μια συνταγή σίγουρα θα την λατρέψει η κάθε μαγείρισσα αφού δεν θέλει καθόλου μεγάλη προετοιμασία. Χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά, ψήσιμο και… έτοιμα για σερβίρισμα: Κολοκυθάκια και τριμμένη παρμεζάνα, και έτοιμα τα κολοκυθάκια, είτε σαν ορντέβρ με ένα δροσερό γιαουρτένιο ντιπ, είτε σαν κύριο πιάτο μαζί με πατατούλες τηγανιτές.

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου προς μεγάλο μεγέθους
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Ψιλοκομμένο άνηθο
  • Σκόρδο σε σκόνη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί
  2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ
  3. Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το βούτυρο (αν έχετε κρύο δωμάτιο μπορείτε ελάχιστα να ζεστάνετε το βούτυρο) και τι ρίχνουμε στα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας να πάει παντού
  4. Επαναλαμβάνουμε με τον άνηθο και την περισσότερη παρμεζάνα
  5. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, με λίγο ή καθόλου χώρο μεταξύ τους, και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο σκόνη σκόρδου και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  6. Ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου παρμεζάνα ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως
Κολοκυθάκια στο φούρνο με παρμεζάνα! Κολοκυθάκια στο φούρνο με παρμεζάνα! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια μεσαίου προς μεγάλο μεγέθους 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Ψιλοκομμένο άνηθο
  • Σκόρδο σε σκόνη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί
  2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ
  3. Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το βούτυρο (αν έχετε κρύο δωμάτιο μπορείτε ελάχιστα να ζεστάνετε το βούτυρο) και τι ρίχνουμε στα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας να πάει παντού
  4. Επαναλαμβάνουμε με τον άνηθο και την περισσότερη παρμεζάνα
  5. Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, με λίγο ή καθόλου χώρο μεταξύ τους, και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο σκόνη σκόρδου και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
  6. Ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου παρμεζάνα ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως

Δείτε ακόμα

Χαλβάς με ταχίνι, καραμελωμένα αμύγδαλα, μέλι και λευκή σοκολάτα

Πως να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό μπέργκερ – Top chef αποκαλύπτει το μυστικό

Δροσερή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια – Νηστίσιμη και vegan

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina