Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθάκια γίνεται; Δεν γίνεται!
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4
Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με κολοκυθάκια, ακόμα και γλυκές. Επίσης τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και B.
Μια συνταγή σίγουρα θα την λατρέψει η κάθε μαγείρισσα αφού δεν θέλει καθόλου μεγάλη προετοιμασία. Χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά, ψήσιμο και… έτοιμα για σερβίρισμα: Κολοκυθάκια και τριμμένη παρμεζάνα, και έτοιμα τα κολοκυθάκια, είτε σαν ορντέβρ με ένα δροσερό γιαουρτένιο ντιπ, είτε σαν κύριο πιάτο μαζί με πατατούλες τηγανιτές.
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια μεσαίου προς μεγάλο μεγέθους
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- Ψιλοκομμένο άνηθο
- Σκόρδο σε σκόνη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το βούτυρο (αν έχετε κρύο δωμάτιο μπορείτε ελάχιστα να ζεστάνετε το βούτυρο) και τι ρίχνουμε στα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας να πάει παντού
- Επαναλαμβάνουμε με τον άνηθο και την περισσότερη παρμεζάνα
- Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, με λίγο ή καθόλου χώρο μεταξύ τους, και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο σκόνη σκόρδου και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- Ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου παρμεζάνα ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια μεσαίου προς μεγάλο μεγέθους
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- Ψιλοκομμένο άνηθο
- Σκόρδο σε σκόνη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το βούτυρο (αν έχετε κρύο δωμάτιο μπορείτε ελάχιστα να ζεστάνετε το βούτυρο) και τι ρίχνουμε στα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας να πάει παντού
- Επαναλαμβάνουμε με τον άνηθο και την περισσότερη παρμεζάνα
- Απλώνουμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, με λίγο ή καθόλου χώρο μεταξύ τους, και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο σκόνη σκόρδου και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- Ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου παρμεζάνα ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως