Image default
🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🍛 Όσπρια

Γίδα με μαύρους γίγαντες Πρεσπών

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί οι μαύροι γίγαντες Πρεσπών δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι, ενώ είναι τόσο ξεχωριστοί στη γεύση!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος   60΄ή 120΄| Μερίδες 4


Οι έγχρωμοι γίγαντες Πρεσπών είναι από τα όσπρια που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στην χώρα μας, και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Είναι όμως μια ποικιλία με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, και στις Πρέσπες άκουσα ότι τα αποκαλούν “μαύρο χαβιάρι”.

Είναι γλυκά, η γεύση τους θυμίζει κάστανο και ενδείκνυνται για ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους όπως, σαλάτα, γαρνιτούρα ή στον φούρνο. Επίσης, βράζουν σχετικά γρήγορα.

Καλλιεργούνται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Πρεσπών, μοιάζουν πολύ με τους κανονικούς γίγαντες αλλά διαφέρουν στο χρώμα των λοβών καθώς είναι μοβ ή καφέ.

Shares

Δείτε ακόμα

Γίδα (ή αρνάκι) αλά… Περσικά!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Δροσερή σαλάτα με σπαγγέτι που… πάει και γραφείο!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Πως να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό μπέργκερ – Top chef αποκαλύπτει το μυστικό

I ❤ kouzina
Shares