I ♥️ kouzina
Image default
🍝 Pasta 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🍛 Όσπρια 🍴Νηστίσιμο

Ρεβίθια με μακαρόνι κοχύλι και κόκκινη σάλτσα

Ένα πιάτο που θα κάνει να… το γλύψουν ακόμα και οι πιο δύσκολοι με τα ρεβίθια!


Βαθμός δυσκολίας  Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 45΄ | Μερίδες 4


Τι σούσι και μούσι, βρε καλά μου παιδιά; Αυτό το πιάτο θα το ζήλευε και ο πιο επίδοξος master chef που νομίζει ότι κάνει σούπερ ντούπερ κουζίνα επειδή έχει τατουάζ και βάζει στις συνταγές του έτοιμους κύβους ζωμών! Απλά… απαράδεκτοι!

Το ζητούμενο είναι να μαγειρέψουμε:

  1. Υγιεινά
  2. Εύκολα
  3. Όχι χρονοβόρα
  4. Νόστιμα
  5. Οικονομικά
  6. Κυρίως με υλικά που παράγει η χώρα μας (άντε και μερικές εξαιρέσεις μπορεί να γίνονται για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας)

Η σημερινή συνταγή τα έχει όλα αυτά και συμφέρει, αλλά κυρίως έχει αυτό που θα κάνει και τον πιο σκληροπυρηνικό αντι-ρεβιθοκαταναλωτή να τα λατρέψει, ενώ ο λάτρης της μακαρονάδας θα χαρεί με μια ακόμα συνταγή με pasta.

Πάμε να δούμε πως γίνεται αυτό το γευστικό θαύμα!

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια (1/2 πακέτο)
  • 250 γρ. ρεβίθια (1/2 πακέτο)
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδελίτσες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βιολογικό πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ξύδι (μηλόξυδο αν έχετε)
  • 800 ml ζεστό νερό
  • μυρωδικά: δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό
  • 1 κ.σ. βιολογικό κουρκουμά
  • αλάτι και πιπέρι
  • τοματίνια και μυρωδικά για ντεκόρ
  • τριμμένη μυζήθρα προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε, και τα βάζουμε να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν
  3. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να γυαλίσουν και να πάρουν χρώμα, μαζί με το δεντρολίβανο
  5. Βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια στην κατσαρόλα, και με μια κουτάλα πολτοποιούμε λίγο σχεδόν τα μισά από αυτά για να δέσουν με την σάλτσα
  6. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες
  7. Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  8. Ρίχνουμε το ζεστό νερό τα υπόλοιπα μυρωδικά, και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά
  9. Τέλος, προσθέτουμε και τα κοχυλάκια, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ετοιμαστεί η pasta μας
  10. Σερβίρουμε και διακοσμούμε το πιάτο με λίγο φρέσκο λάδι, τοματίνια και βασιλικό

σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στα πιάτα τριμμένη μυζήθρα, ή να φάτε το φαγάκι σκέτο, αν το θέλετε νηστίσιμο. Τα λιωμένα ρεβίθια μαζί με το άμυλο από τα μακαρόνια, θα σας κάνουν μια ωραία πηχτή και νόστιμη σάλτσα!

Ρεβίθια με μακαρόνι κοχύλι και κόκκινη σάλτσα Ρεβίθια με μακαρόνι κοχύλι και κόκκινη σάλτσα Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια (1/2 πακέτο)
  • 250 γρ. ρεβίθια (1/2 πακέτο)
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδελίτσες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βιολογικό πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ξύδι (μηλόξυδο αν έχετε)
  • 800 ml ζεστό νερό
  • μυρωδικά: δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό
  • 1 κ.σ. βιολογικό κουρκουμά
  • αλάτι και πιπέρι
  • τοματίνια και μυρωδικά για ντεκόρ
  • τριμμένη μυζήθρα προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε, και τα βάζουμε να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν
  3. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να γυαλίσουν και να πάρουν χρώμα, μαζί με το δεντρολίβανο
  5. Βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια στην κατσαρόλα, και με μια κουτάλα πολτοποιούμε λίγο σχεδόν τα μισά από αυτά για να δέσουν με την σάλτσα
  6. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και τον πελτέ και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες
  7. Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  8. Ρίχνουμε το ζεστό νερό τα υπόλοιπα μυρωδικά, και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά
  9. Τέλος, προσθέτουμε και τα κοχυλάκια, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ετοιμαστεί η pasta μας
  10. Σερβίρουμε και διακοσμούμε το πιάτο με λίγο φρέσκο λάδι, τοματίνια και βασιλικό

Σημείωση

σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στα πιάτα τριμμένη μυζήθρα, ή να φάτε το φαγάκι σκέτο, αν το θέλετε νηστίσιμο. Τα λιωμένα ρεβίθια μαζί με το άμυλο από τα μακαρόνια, θα σας κάνουν μια ωραία πηχτή και νόστιμη σάλτσα!

Δείτε ακόμα

Πατέ από αρνίσιο συκώτι!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Γιαλαντζί κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Η γιαγιά Κυριακούλα

Χρυσά μπιφτέκια φούρνου με κολοκύθα και κατίκι

I ❤ kouzina