I ♥️ kouzina
Image default
🍝 Pasta 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Πένες “τηγανιτές” με σπανάκι και… άλλα καλούδια!

Για τους… εραστές της μακαρονάδας, είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα το λατρέψουν!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 10΄ | Μερίδες 4-5


Ευλογημένη τροφή η pasta, γιατί μπορεί να ταΐσει λαούς με ελάχιστο κόστος, μπορεί να γίνει γκουρμέ για σπέσιαλ περιπτώσεις, μπορεί να καταναλωθεί ως ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό, μπορεί να βρεις μέχρι και 365 συνταγές με αυτήν – μια για κάθε μέρα!

Σήμερα “έκλεψα” λίγο από την Κινέζικη κουζίνα – λίγο, όχι πολύ, να… όσο πατάει η γάτα 🙂 – κι έφτιαξα τις πένες για κύριο πιάτο, πλούσιο σε συστατικά και γεύση.

Η μικροκλοπή συνίσταται στο ότι θα τηγανίζουμε ελαφρά τις πένες και θα τις πασπαλίσουμε με αυγά, κάτι που θα βρείτε σε κινέζικη συνταγή με ρύζι. Γιατί όχι και στην pasta, λοιπόν;

Εύκολη, αλλά και γρήγορη η συνταγή, θα σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση βιασύνης, ή… ντριν! Χτυπάει το κουδούνι και να σου οι φίλοι που δεν περίμενες το βραδάκι (εμείς έτσι κάναμε παλιά, πριν την σύγχρονη απομάκρυνση και…. την “κοινωνική απόσταση”). Κι εσύ σε χρόνο ντετέ φτιάχνεις πιάτο σούπερ χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσεις ώρες στην κουζίνα!

Καλό είναι να έχετε στην κατάψυξη λίγο σπανάκι, λίγο καλαμπόκι, όπως έχετε αυγουλάκια και κρέμα γάλακτος στο ψυγείο, αν θέλετε να αντιμετωπίσετε γρήγορες καταστάσεις, γιατί οι συνδυασμοί είναι πολλοί και λύνουν χέρια.

Φύγαμε, να δούμε πως γίνεται!

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες (οι δικές μου είναι ολικής και με βρώμη – πολύ νόστιμες)
  • 2 κούπες κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε βραστό κι αλατισμένο νερό να βράσουν οι πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σας
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι -καλύτερα γουόκ αν έχετε- βάζετε λίγο ελαιόλαδο κι αρχίζετε να σοτάρετε αρχικά τις πιπεριές και το σκόρδο
  3. Προσθέτετε το σπανάκι και το καλαμπόκι
  4. Μόλις αποψυχθούν κι αρχίσουν να πίνουν τα υγρά τους προσθέτετε τις πένες, οι οποίες λογικά θα πρέπει να έχουν γίνει
  5. Αναμιγνύετε τις πένες καλά με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να πάνε παντού, αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε και το βούτυρο, και σοτάρετε μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πένες
  6. Όταν οι πένες αρχίσουν κάπως να ροδίζουν ελαφριά (προσέξτε μην τις παρακάψετε), χτυπάτε τα αυγά και τα περιχύνετε στο μείγμα κι ανακατεύετε να πάει το αυγό παντού
  7. Μια δυο βόλτες μέχρι να ψηθεί και κλείνετε την φωτιά\
  8. Τέλος, “σβήνετε” το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Η “διψασμένη” pasta, θα έχει ρουφήξει όλη την κρέμα γάλακτος και μαζί με το αυγό θα δώσει μια πλούσια γεύση!
  9. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και βασιλικό

Κι ένα ροζέ κρασάκι από δίπλα και… καλά να περάσετε!

Πένες “τηγανιτές” με σπανάκι και… άλλα καλούδια! Πένες “τηγανιτές” με σπανάκι και… άλλα καλούδια! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-5 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες (οι δικές μου είναι ολικής και με βρώμη – πολύ νόστιμες)
  • 2 κούπες κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε βραστό κι αλατισμένο νερό να βράσουν οι πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σας
  2. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι -καλύτερα γουόκ αν έχετε- βάζετε λίγο ελαιόλαδο κι αρχίζετε να σοτάρετε αρχικά τις πιπεριές και το σκόρδο
  3. Προσθέτετε το σπανάκι και το καλαμπόκι
  4. Μόλις αποψυχθούν κι αρχίσουν να πίνουν τα υγρά τους προσθέτετε τις πένες, οι οποίες λογικά θα πρέπει να έχουν γίνει
  5. Αναμιγνύετε τις πένες καλά με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να πάνε παντού, αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε και το βούτυρο, και σοτάρετε μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πένες
  6. Όταν οι πένες αρχίσουν κάπως να ροδίζουν ελαφριά (προσέξτε μην τις παρακάψετε), χτυπάτε τα αυγά και τα περιχύνετε στο μείγμα κι ανακατεύετε να πάει το αυγό παντού
  7. Μια δυο βόλτες μέχρι να ψηθεί και κλείνετε την φωτιά\
  8. Τέλος, “σβήνετε” το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Η “διψασμένη” pasta, θα έχει ρουφήξει όλη την κρέμα γάλακτος και μαζί με το αυγό θα δώσει μια πλούσια γεύση!
  9. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και βασιλικό

Δείτε ακόμα

Φιλέτο γλαύκου με πουρέ λαχανικών | 💡 Ιδέα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Αυτό το γλυκό θα απογειώσει το εορταστικό σου τραπέζι!

Φαλάφελ με σος ταχινιού

I ❤ kouzina