I ♥️ kouzina
Image default
🍎 Λαχανικά 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🍴Νηστίσιμο

Πατάτες γιαχνί με κάρυ και πορτοκάλι

Μια άλλη φρουτένια εκδοχή από τις κλασσικές πατάτες γιαχνί, ανοιξιάτικη και γεμάτη αρώματα κλεμμένα λίγο κι από την μακρινή Ινδία


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 45΄ | Μερίδες 4 – 6

Πήγα προ ημερών να αγοράσω κάρυ, που συνέχεια ψάχνω να βρω το καλύτερο και το πιο κοντινό στο Ινδικό, και μου λέει ο μαγαζάτορας: Πάλι; Τι το έκανες το κάρυ που πήρες πριν λίγες μέρες;

Τι να απαντήσω; Λατρεύωκάρυ και μόνο στο γάλα δεν το βάζω, του λέω. Αλλά αυτά που πουλάνε στα μάρκετ και γράφουν πάνω κάρυ, μόνο κάρυ δεν έχουν – κουρκουμά, μουστάρδα, κίμινο, κόλανδρο κλπ κι όλο αυτό… το βαφτίζουν κάρυ!

Επίσης, απ’ ό,τι θα έχετε καταλάβει, λατρεύω ❤ και το πορτοκάλι σε φαγητά και σαλάτες, καθώς και την φλούδα τους – να μην το ξαναγράφω – αλλά ας το γράψω: πλούσια σε βιταμίνη D, γιατί να την πετάξουμε αν το πορτοκάλι είναι βιολογικό;

Επίσης λατρεύω ❤ κόλιανδρο και ροζ πιπέρι, και τα έχω μόνιμα στο μύλο με το χοντρό αλάτι, σε σωστές αναλογίες, κι έτσι μπαίνουν παντού – σε φαγητά, σαλάτες, πατάτες τηγανιτές, ποπ κορν, ακόμα και σε γλυκά που θέλουν λίγο αλάτι – γιατί όχι;

Τώρα, σήμερα δεν έβαλα στο πιάτο μου κρεμμύδι, το ήθελα πιο ελαφρύ, αλλά εννοείται ότι μπορείτε εσείς να βάλετε.

Φύγαμε!

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 3 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κλ. θυμάρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 2 πορτοκάλια – χυμό και ξύσμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν καλά
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το ξύσμα πορτοκαλιού (εμένα μου αρέσει και βάζω λεπτές λωρίδες από την φλούδα) και ανακατεύουμε
  6. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε καλά, και προσθέτουμε το κάρυ και τα μυρωδικά (κρατάμε μερικά για το σερβίρισμα)
  7. Προσθέτουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση του φαγητού και ανακατεύουμε
  8. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά
  9. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο λαδάκι από πάνω και φρέσκα μυρωδικά
Πατάτες γιαχνί με κάρυ και πορτοκάλι Πατάτες γιαχνί με κάρυ και πορτοκάλι Εκτυπώστε
Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 3 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κλ. θυμάρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 2 πορτοκάλια – χυμό και ξύσμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν καλά
  5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το ξύσμα πορτοκαλιού (εμένα μου αρέσει και βάζω λεπτές λωρίδες από την φλούδα) και ανακατεύουμε
  6. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε καλά, και προσθέτουμε το κάρυ και τα μυρωδικά (κρατάμε μερικά για το σερβίρισμα)
  7. Προσθέτουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση του φαγητού και ανακατεύουμε
  8. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά
  9. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο λαδάκι από πάνω και φρέσκα μυρωδικά

Δείτε ακόμα

Ανάλαφρη και δροσερή σαλάτα με μακαρόνια

Χρυσά μπιφτέκια φούρνου με κολοκύθα και κατίκι

Πολύχρωμες βίδες με ωμή σάλτσα λαχανικών

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina