Image default
🛸 Ιπτάμενοι Δίσκοι 🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Κινεζικάκι: Χοιρινό με πορτοκάλι και noodls!

Μοιράστε την συνταγούλα μου! 🙂

Ωραίο, εύγευστο και ελαφρύ πιάτο, λιγουλάκι “πειραγμένο” γιατί λατρεύω το πορτοκάλι μέσα κι έξω!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4

Η Κινέζικη κουζίνα τα έχει όλα και συμφέρει, γιατί συνδυάζει πρωτεΐνες με υδατάνθρακες και λαχανικά, χωρίς πολλά λιπαρά κι έτσι γίνεται απολαυστική, θρεπτική και ισορροπημένη.

Όπως έχω ξαναπεί, όταν έχουμε καλά βιολογικά πορτοκάλια και λεμόνια δεν πετάμε τις φλούδες αλλά τις τρώμε ωμές ή μαγειρεμένες ή σε γλυκά, γιατί είναι πλούσιες σε βιταμίνη D.

Οπότε εκτός από τον χυμό του πορτοκαλιού έβαλα και μέρος της φλούδας κομμένη σε λεπτές φέτες, κι έτσι το φαγητό έγινε ακόμα πιο νόστιμο.

Αντί noodls ρυζιού -λεπτά ή πιο χοντρά- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με αυγό, αλλά προσωπικά δεν τα προτιμώ για πολλούς λόγους. Μπορείτε όμως άνετα να “ελληνοποιήσετε” το πιάτο βάζοντας χοντρό φιδέ, ή ακόμα και ταλιατέλες. Εννοείται, ότι το ίδιο ακριβώς πάει τέλεια και με ρύζι μπασμάτι ή ασιατικό. Προτιμώ το πρώτο, γιατί βρίσκω πιο εύκολα και βιολογικό.

Είναι και πιάτο εύκολο, πάμε να δούμε πως γίνεται;

Υλικά

  • 3 χοιρινά σνίτσελ κομμένα σε λωρίδες
  • 250 γρ noodls
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο (ή κάποιο άλλο σπορέλαιο)
  • χυμό από 3 πορτοκάλια + τη φλούδα από ένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λωρίδες με το μαχαίρι ξεφλουδίσματος λαχανικών
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά αν τα πορτοκάλια είναι ξινά και όχι Μέρλιν)
  • 2 κ.σ κορν φλάουερ
  • αλάτι (ανάλογα με το πόσο είναι αλμυρή η σόγια σος που έχετε)
  • Για το σερβίρισμα: άνηθο
Εκτέλεση
  1. Πρώτα ξεκινάμε κόβοντας το κρέας και όλα τα λαχανικά
  2. Σε ένα γουοκ (ή βαθύ τηγάνι) βάζουμε να ζεσταθεί το σησαμέλαιο
  3. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σταδιακά τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις φλούδες από πορτοκάλι, προσθέτουμε τις λεπτές λωρίδες από τα σνίτσελ και στο τέλος τις λωρίδες από καρότο
  4. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια όταν ροδίσει το κρέας σβήνουμε με το περισσότερο χυμό από πορτοκάλι και την σόγια σος
  5. Στον υπόλοιπο χυμό διαλύουμε το κορν φλάουερ και το περιχύνουμε στο φαγητό – φέρνουμε μια βόλτα και σβήνουμε την φωτιά
  6. Ετοιμάζουμε τα noodls σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (βραστό νερό για Χ χρόνο) και στη συνέχεια τα σουρώνουμε
  7. Για το σερβίρισμα: Ή ανακατεύετε τα noodls πρώτα στο γουόκ με το υπόλοιπο φαγητό (έτσι θα πιει πολύ από την σάλτα) ή τα σερβίρετε στο πιάτο κι από πάνω περιχύνετε με το κρέας και λαχανικά
Κινεζικάκι: Χοιρινό με πορτοκάλι και noodls! Κινεζικάκι: Χοιρινό με πορτοκάλι και noodls! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 3 χοιρινά σνίτσελ κομμένα σε λωρίδες
  • 250 γρ noodls
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο (ή κάποιο άλλο σπορέλαιο)
  • χυμό από 3 πορτοκάλια + τη φλούδα από ένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λωρίδες με το μαχαίρι ξεφλουδίσματος λαχανικών
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά αν τα πορτοκάλια είναι ξινά και όχι Μέρλιν)
  • 2 κ.σ κορν φλάουερ
  • αλάτι (ανάλογα με το πόσο είναι αλμυρή η σόγια σος που έχετε)
  • Για το σερβίρισμα: άνηθο

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ξεκινάμε κόβοντας το κρέας και όλα τα λαχανικά
  2. Σε ένα γουοκ (ή βαθύ τηγάνι) βάζουμε να ζεσταθεί το σησαμέλαιο
  3. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σταδιακά τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις φλούδες από πορτοκάλι, προσθέτουμε τις λεπτές λωρίδες από τα σνίτσελ και στο τέλος τις λωρίδες από καρότο
  4. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια όταν ροδίσει το κρέας σβήνουμε με το περισσότερο χυμό από πορτοκάλι και την σόγια σος
  5. Στον υπόλοιπο χυμό διαλύουμε το κορν φλάουερ και το περιχύνουμε στο φαγητό – φέρνουμε μια βόλτα και σβήνουμε την φωτιά
  6. Ετοιμάζουμε τα noodls σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (βραστό νερό για Χ χρόνο) και στη συνέχεια τα σουρώνουμς
  7. Για το σερβίρισμα: Ή ανακατεύετε τα noodls πρώτα στο γουόκ με το υπόλοιπο φαγητό (έτσι θα πιει πολύ από την σάλτα) ή τα σερβίρετε στο πιάτο κι από πάνω περιχύνετε με το κρέας και λαχανικά
Shares

Δείτε ακόμα

Νηστίσιμα μάφινς με ταχίνι, μέλι και καραμελωμένα αμύγδαλα

Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας

Καλοκαιρινή πίτσα με μελιτζάνες

I ❤ kouzina
Shares