I ♥️ kouzina
Image default
✍ MicroTips 🍎 Λαχανικά 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Συνταγή για τα πιο… “κρατς” τηγανητά λαχανικά!

Δεν είναι τυχαίο που στην γαστρονομία, εκτός από την νοστιμιά δίνεται μεγάλη σημασία και στην υφή, και ειδικά σε εκείνη την συμπληρωματική απόλαυση, το… “κρατς” στον ουρανίσκο!

Για αυτό και σήμερα θα σας δώσω μια ωραία συνταγή για τα πιο “κρατς” κολοκυθάκια ή μελιτζάνες που φτιάξατε ποτέ, χωρίς μπύρες ή άλλες φουσκωτικές ύλες και με απλό αλεύρι.

Δεν θα σας δώσω ποσότητες, για να μπορείτε να την εκτελέσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας κάθε φορά, αλλά μόνο τα υλικά και τις αναλογίες.

Θα χρειαστείτε δυο ειδών αλεύρια -λευκό απλό χωρίς πρόσθετα που φουσκώνουν- και νεσεστέ. Λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Η αναλογία των δυο αλευριών για να φτιάξετε το κουρκούτι είναι 1 αλεύρι με 1/2 νεσεστέ

Αφού βάλετε τα άλευρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αλατοπιπερώσετε, τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αρχικά το χυμό λεμονιού – ένα μικρό λεμόνι για κάθε κούπα αλευριού- και στη συνέχεια το απαιτούμενο νερό για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο κουρκούτι.

Βάζετε το λάδι σας να κάψει στο τηγάνι – καλύτερα ένα σπορέλαιο μαζί με λίγο ελαιόλαδο, και ΠΡΙΝ περάσετε τα λαχανικά σας σε αυτό, που θα έχετε κόψει σε ροδέλες ή φετούλες πάχους 4-6 χιλιοστών, πρώτα θα τα αλευρώσετε ελαφριά, τινάζοντας καλά κάθε κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο, και η κρούστα μένει καλά πάνω στον καρπό, αλλά τραβάει και όλη την υγρασία, και δεν μαλακώνει. Τα τηγανίζετε γυρνώντας τα αρκετές φορές, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τα τηγανητά κολοκυθάκια με το κλασικό τους «ταίρι» το τζατζίκι ή ακόμη καλύτερα με ένα ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι. Το δικό μου είναι με λίγη κέτσαπ (αν έχετε σπιτική ακόμα καλύτερα), φρέσκια ρίγανη, λαδάκι, ξυδάκι και αλάτι.

Για ακόμα περισσότερο “κρατς” στο πιάτο σας, μπορείτε να περάσετε στο τέλος του τηγανίσματος (κι αφού λίγο πέσει η φωτιά) κάποια φρέσκα μυρωδικά -για δευτερόλεπτα) ή ακόμα να περάσετε από το τηγάνι (αφού έχει αφαιρεθεί το λάδι ή σε διαφορετικό με ελάχιστες σταγόνες) μερικά κομμάτια αραβικής πίτας που θα συνοδεύσουν το πιάτο σας.

Πιο “κρατς” πιάτο, δεν γίνεται!

Συνταγή για τα πιο… “κρατς” τηγανητά λαχανικά! Συνταγή για τα πιο… “κρατς” τηγανητά λαχανικά! Εκτυπώστε
Μερίδες: Χ άτομα Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας – συνταγή
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • Αλεύρι χωρίς πρόσθετες ύλες
  • Νεσεστέ
  • Χυμό από λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα λαχανικά σε ροδέλες ή φετούλες πάχους 4-6 χιλιοστών 
  2. Βάζετε τα άλευρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αλατοπιπερώσετε
  3. Τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αρχικά το χυμό λεμονιού – ένα μικρό λεμόνι για κάθε κούπα αλευριού- και στη συνέχεια το απαιτούμενο νερό για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο κουρκούτι
  4. Βάζετε το λάδι σας να κάψει στο τηγάνι
  5. Πρώτα τα αλευρώνετε τα λαχανικά σας ελαφριά, τινάζοντας καλά κάθε κομμάτι
  6. Τα περνάτε από το κουρκούτι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν

Δείτε ακόμα

Εξαιρετικό παστίτσιο με κρέας γίδας!

Πίτα με φακές και καστανό ρύζι

Η γιαγιά Κυριακούλα

Νόστιμη ταραμομακαρονάδα – Εύκολη συνταγή

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina