Συνταγή για τα πιο… “κρατς” τηγανητά λαχανικά!

Total
10
Shares

Δεν είναι τυχαίο που στην γαστρονομία, εκτός από την νοστιμιά δίνεται μεγάλη σημασία και στην υφή, και ειδικά σε εκείνη την συμπληρωματική απόλαυση, το… “κρατς” στον ουρανίσκο!

Για αυτό και σήμερα θα σας δώσω μια ωραία συνταγή για τα πιο “κρατς” κολοκυθάκια ή μελιτζάνες που φτιάξατε ποτέ, χωρίς μπύρες ή άλλες φουσκωτικές ύλες και με απλό αλεύρι.

Δεν θα σας δώσω ποσότητες, για να μπορείτε να την εκτελέσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας κάθε φορά, αλλά μόνο τα υλικά και τις αναλογίες.

Θα χρειαστείτε δυο ειδών αλεύρια -λευκό απλό χωρίς πρόσθετα που φουσκώνουν- και νεσεστέ. Λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Η αναλογία των δυο αλευριών για να φτιάξετε το κουρκούτι είναι 1 αλεύρι με 1/2 νεσεστέ

Αφού βάλετε τα άλευρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αλατοπιπερώσετε, τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αρχικά το χυμό λεμονιού – ένα μικρό λεμόνι για κάθε κούπα αλευριού- και στη συνέχεια το απαιτούμενο νερό για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο κουρκούτι.

Βάζετε το λάδι σας να κάψει στο τηγάνι – καλύτερα ένα σπορέλαιο μαζί με λίγο ελαιόλαδο, και ΠΡΙΝ περάσετε τα λαχανικά σας σε αυτό, που θα έχετε κόψει σε ροδέλες ή φετούλες πάχους 4-6 χιλιοστών, πρώτα θα τα αλευρώσετε ελαφριά, τινάζοντας καλά κάθε κομμάτι. Με αυτό τον τρόπο, και η κρούστα μένει καλά πάνω στον καρπό, αλλά τραβάει και όλη την υγρασία, και δεν μαλακώνει. Τα τηγανίζετε γυρνώντας τα αρκετές φορές, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τα τηγανητά κολοκυθάκια με το κλασικό τους «ταίρι» το τζατζίκι ή ακόμη καλύτερα με ένα ντιπ από στραγγιστό γιαούρτι. Το δικό μου είναι με λίγη κέτσαπ (αν έχετε σπιτική ακόμα καλύτερα), φρέσκια ρίγανη, λαδάκι, ξυδάκι και αλάτι.

Για ακόμα περισσότερο “κρατς” στο πιάτο σας, μπορείτε να περάσετε στο τέλος του τηγανίσματος (κι αφού λίγο πέσει η φωτιά) κάποια φρέσκα μυρωδικά -για δευτερόλεπτα) ή ακόμα να περάσετε από το τηγάνι (αφού έχει αφαιρεθεί το λάδι ή σε διαφορετικό με ελάχιστες σταγόνες) μερικά κομμάτια αραβικής πίτας που θα συνοδεύσουν το πιάτο σας.

Πιο “κρατς” πιάτο, δεν γίνεται!

Total
10
Shares

Γιαλαντζί κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο

Ένα από τα πιο αγαπημένα ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά πιάτα, αλλά… γιατί να μην τα φτιάξουμε χωρίς κρέας;

You May Also Like

Total
10
Share