Φιλέτο γλαύκου με πουρέ λαχανικών | 💡 Ιδέα

Total
20
Shares

Τα φιλέτα γλαύκου δεν είναι και τόσο συνηθισμένα στο ελληνικό τραπέζι, ωστόσο είναι μια καλή και οικονομική λύση, να έχεις μερικά φιλέτα στην κατάψυξη για παν ενδεχόμενο, μέχρι και… lockdown!

Η γεύση του ψαριού είναι απαλή και ουδέτερη, κάτι που μπορεί να αρέσει και στα παιδιά, αλλά αυτό που θα τους αρέσει ακόμα περισσότερο, είναι ότι δεν έχει κόκαλα, εκτός από ένα χοντρουλό στο κέντρο του φιλέτου, που αφαιρείται πολύ εύκολα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το μαγειρέψετε – πλακί, κροκέτες, με κουρκούτι, τηγανητό κλπ, αλλά και στη σχάρα.

Ο πιο γρήγορος κι εύκολος, είναι αφού ξεπαγώσετε το φιλέτο και φύγουν τα υγρά του, το σκουπίζετε καλά με ένα απορροφητικό χαρτί, το λαδώνετε, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ.

Για τον πουρέ λαχανικών θα χρειαστείτε ισόποσα λαχανικά σε μπρόκολο, καρότο και πατάτα. Καλό είναι να τα βράσετε στον ατμό, αλλιώς κανονικά αλλά να τα αφήσετε επίσης να στραγγίζουν καλά. Στο μπλέντερ ή με ράβδο τα κάνετε πουρέ,  μαζί με αλάτι, λίγο λεμόνι και ελαιόλαδο.

Σερβίρετε και ρίχνετε πάλι από πάνω λίγο ελαιόλαδο και συνιστώ λίγους σπόρους ροζ πιπέρι πάνω από τον πουρέ – θα τον απογειώσει καθώς το σποράκι θα σπάει στο στόμα!

Υλικά για την 💡 ιδέα

  • Φιλέτα από γλαύκο
  • Μπρόκολο
  • Καρότο
  • Πατάτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ροζ πιπέρι
Total
20
Shares

Γιουβέτσι με μελιτζάνα, πατάτα και… πορτοκάλι!

Όσο ακόμα έχουμε βιολογικά πορτοκάλια, και όχι πολύ ηλιοφάνεια που μας προσφέρει την πολύτιμη βιταμίνη D, μια εξαιρετική…

You May Also Like

Total
20
Share