Image default
🛸 Ιπτάμενοι Δίσκοι 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🍛 Όσπρια 🍴Νηστίσιμο

Τάκος με φασόλια μαυρομάτικα και λαχανικά

Μοιράστε την συνταγούλα μου! 🙂
Το τάκος είναι ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο και αποτελείται από τορτίγιες, οι οποίες φτιάχνονται συνήθως με καλαμποκάλευρο ή αλεύρι ολικής άλεσης, και με γέμιση, ανάλογα με την όρεξη και την φαντασία, όπως ανάμεικτα λαχανικά, κομμάτια από κρέας μοσχαριού, κοτόπουλου, χοιρινού ή θαλασσινών συνδυασμένα με σάλτσες, φρέσκα μυρωδικά και τυριά

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 60΄ | Μερίδες 6

Είναι ένα εξαίσιο, εύκολο και ελαφρύ γεύμα και με λίγη φαντασία σου λύνει πραγματικά τα χέρια, είτε σαν κύριο πιάτο, είτε σαν σνακ.

Μπορεί άνετα να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη κουζίνας και για όλα τα γούστα, ενώ οι τορτίγιες που πωλούνται και έτοιμες, μπορούν να γεμίσουν ακόμα και με περισσεύματα φαγητού από την προηγούμενη μέρα και κάποια λαχανικά. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε πάντα ένα πακέτο τορτίγιες στο ντουλάπι σας.

Αυτή η συνταγή είναι μια νηστίσιμη, ή αν θέλετε χορτοφαγική εκδοχή. Αντί για τον κλασικό κιμά, θα βάλουμε φασόλια μαυρομάτικα, οπότε νοστιμιά και πρωτεΐνη είναι όλη εκεί!

Υλικά

  • 6 τορτίλιες
  • 1/2 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 κούπες λάχανο μέτρια κομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μέτρια κομμένες
  • 2 μέτρια καρότα χοντρά κομμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι μέτρια κομμένο
  • Σόγια σος
  • 1/2 κ.σ. κρον φλάουερ
  • Λάδι (ελαιόλαδο & λίγο καλαμποκέλαιο)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μαυρομάτικα και στη συνέχεια τα στραγγίζετε καλά
  2. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο καλαμποκέλαιο και σε μέτρια φωτιά ροδίζετε τις τορτίλιες κι από τις δυο πλευρές
  3. Τις αφαιρείτε προσεκτικά με μια τσιμπίδα ώστε να μην σας σπάσουν και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα
  4. Στο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρετε πάλι σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά και τα φύλλα σέλινου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν αλ ντέντε
  5. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά σας και σβήνετε με λίγη σόγια σος (αλάτι θα βάλετε αναλόγως πόσο αλμυρή είναι η σόγια σος που επιλέξατε, γιατί διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα)
  6. Προσθέτετε και τα μαυρομάτικα κι ανακατεύετε
  7. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και όταν είναι έτοιμα τα σβήνετε με ένα σφηνάκι σόγια σος στο οποίο θα έχετε διαλύσει τη 1/2 κ.σ. κρον φλάουερ. Ανακατεύετε τα κρεμμύδια με σβησμένη τη φωτιά για 1 λεπτό για να δέσει η σάλτσα
  8. Γεμίζετε τις τορτίγιες με το μείγμα λαχανικών και μαυρομάτικα, κι από πάνω τις περιχύνετε με την σος κρεμμυδιών.

Κι αν σας περισσέψει η γέμιση, μπορείτε να βάλετε κι λίγη στο πλάι του πιάτου σας – είναι γιάμι και έτσι, κι αλλιώς!

Τάκος με φασόλια μαυρομάτικα και λαχανικά Τάκος με φασόλια μαυρομάτικα και λαχανικά Εκτυπώστε
Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 6 τορτίλιες
  • 1/2 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 κούπες λάχανο μέτρια κομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μέτρια κομμένες
  • 2 μέτρια καρότα χοντρά κομμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι μέτρια κομμένο
  • Σόγια σος
  • 1/2 κ.σ. κρον φλάουερ
  • Λάδι (ελαιόλαδο & λίγο καλαμποκέλαιο)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μαυρομάτικα και στη συνέχεια τα στραγγίζετε καλά
  2. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελάχιστο καλαμποκέλαιο και σε μέτρια φωτιά ροδίζετε τις τορτίλιες κι από τις δυο πλευρές
  3. Τις αφαιρείτε προσεκτικά με μια τσιμπίδα ώστε να μην σας σπάσουν και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα
  4. Στο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρετε πάλι σε μέτρια φωτιά όλα τα λαχανικά και τα φύλλα σέλινου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν αλ ντέντε.
  5. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά σας και σβήνετε με λίγη σόγια σος (αλάτι θα βάλετε αναλόγως πόσο αλμυρή είναι η σόγια σος που επιλέξατε, γιατί διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα)
  6. Προσθέτετε και τα μαυρομάτικα κι ανακατεύετε
  7. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και όταν είναι έτοιμα τα σβήνετε με ένα σφηνάκι σόγια σος στο οποίο θα έχετε διαλύσει τη 1/2 κ.σ. κρον φλάουερ. Ανακατεύετε τα κρεμμύδια με σβησμένη τη φωτιά για 1 λεπτό για να δέσει η σάλτσα
  8. Γεμίζετε τις τορτίγιες με το μείγμα λαχανικών και μαυρομάτικα, κι από πάνω τις περιχύνετε με την σος κρεμμυδιών.
Shares

Δείτε ακόμα

Μυζηθρόπιτα με μέλι και μαύρο σουσάμι

Η γιαγιά Κυριακούλα

Μεταμορφώνουμε τις φτερούγες γαλοπούλας σε γκουρμέ πιάτο με καστανό ρύζι!

Φασολάκια “καναρίνια” λαδερά – Νηστίσιμο και vegan

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina
Shares