I ♥️ kouzina
Image default

Το πιο υγιεινά μάφινς, αλλά και νηστίσιμα, με ταχίνι, μέλι, και καραμελωμένα αμύγδαλα – είναι σαν να τρως χαλβά σε μορφή κέικ!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 6

Αν σας αρέσει ο νηστίσιμος χαλβάς, αλλά θέλετε να τον φτιάξετε σε στυλ μικρά κέικ ή μάφινς, τι να σας πω; Γίνεται και είναι πολύ νόστιμα – η γεύση του “χαλβά” είναι όλη εκεί!

Τα παίρνετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο ή μπορείτε ακόμα και σαν πρωινό με τον καφέ σας ή τον χυμό.

Είναι νηστίσιμα, αλλά και υγιεινά αφού δεν έχουν καθόλου ζωικά λιπαρά.

Υλικά

  • 1 φλ. ταχίνι (250 γραµ)
  • 5 κ.σ. μέλι
  • αλεύρι μαλακό (όσο πάρει – θα εξηγήσω παρακάτω)
  • λίγη σόδα (στην μύτη κ.γλ.)
  • τον χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι +  το ξύσμα
  • τον χυμό 2 μανταρινιών
  • 1 φλ. αμύγδαλα φέτες
  • λίγη καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε το φυτικό ελαιόλαδο με τις φέτες αμυγδάλου και την καστανή ζάχαρη και τις σοτάρετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει – προσοχή να μην σας μαυρίσει πολύ
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, το μέλι, τους χυμούς πορτοκαλιού και μανταρινιών, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε
  3. Ρίχνετε λίγο αλεύρι ανακατεύοντας όσο να γίνει πολύ υγρή ζύμη
  4. Προσθέτετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  5. Προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε
  6. Συνεχίζετε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι το μείγμα σας να γίνει ρευστή ζύμη, όχι πολύ σφιχτή. Επειδή αυτό εξαρτάται από τον χυμό που θα βγάλουν τα φρούτα αλλά και πόσο ρευστό είναι το ταχίνι (μερικά έχουν περισσότερο λάδι, άλλα λιγότερο) γι’ αυτό και δεν σας έδωσα ακριβή ποσότητα αλευριού
  7. Λαδώνετε τα φορμάκια ή πυρεξάκια σας (εκτός κι αν έχετε φορμάκια λαδόκολλας) και βάζετε μέσα το μείγμα
  8. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να “σκάσουν”

Νόστιμα ✔

Νηστίσιμα ✔

Υγιεινά ✔

Νηστίσιμα μάφινς με ταχίνι, μέλι και καραμελωμένα αμύγδαλα

Νηστίσιμα μάφινς με ταχίνι, μέλι και καραμελωμένα αμύγδαλα Νηστίσιμα μάφινς με ταχίνι, μέλι και καραμελωμένα αμύγδαλα Εκτυπώστε
Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Υλικά

  • 1 φλ. ταχίνι (250 γραµ)
  • 5 κ.σ. μέλι
  • αλεύρι μαλακό (όσο πάρει - θα εξηγήσω παρακάτω)
  • λίγη σόδα (στην μύτη κ.γλ.)
  • τον χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι +  το ξύσμα 
  • τον χυμό 2 μανταρινιών
  • 1 φλ. αμύγδαλα φέτες
  • λίγη καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι βάζετε το φυτικό ελαιόλαδο με τις φέτες αμυγδάλου και την καστανή ζάχαρη και τις σοτάρετε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει – προσοχή να μην σας μαυρίσει πολύ
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, το μέλι, τους χυμούς πορτοκαλιού και μανταρινιών, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε
  3. Ρίχνετε λίγο αλεύρι ανακατεύοντας όσο να γίνει πολύ υγρή ζύμη
  4. Προσθέτετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  5. Προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε
  6. Συνεχίζετε να προσθέτετε αλεύρι μέχρι το μείγμα σας να γίνει ρευστή ζύμη, όχι πολύ σφιχτή. Επειδή αυτό εξαρτάται από τον χυμό που θα βγάλουν τα φρούτα αλλά και πόσο ρευστό είναι το ταχίνι (μερικά έχουν περισσότερο λάδι, άλλα λιγότερο) γι’ αυτό και δεν σας έδωσα ακριβή ποσότητα αλευριού
  7. Λαδώνετε τα φορμάκια ή πυρεξάκια σας (εκτός κι αν έχετε φορμάκια λαδόκολλας) και βάζετε μέσα το μείγμα
  8. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να “σκάσουν”

Δείτε ακόμα

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Εύκολη συνταγή

Πολύχρωμες βίδες με ωμή σάλτσα λαχανικών

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ορεκτικό με γαρίδες, λαχανικά και φιδέ!

I ❤ kouzina