Το πιο υγιεινά μάφινς, αλλά και νηστίσιμα, με ταχίνι, μέλι, και καραμελωμένα αμύγδαλα – είναι σαν να τρως χαλβά σε μορφή κέικ!
Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 6
Αν σας αρέσει ο νηστίσιμος χαλβάς, αλλά θέλετε να τον φτιάξετε σε στυλ μικρά κέικ ή μάφινς, τι να σας πω; Γίνεται και είναι πολύ νόστιμα – η γεύση του “χαλβά” είναι όλη εκεί!
Τα παίρνετε μαζί σας στη δουλειά, στο σχολείο ή μπορείτε ακόμα και σαν πρωινό με τον καφέ σας ή τον χυμό.
Είναι νηστίσιμα, αλλά και υγιεινά αφού δεν έχουν καθόλου ζωικά λιπαρά.
Υλικά
- 1 φλ. ταχίνι (250 γραµ)
- 5 κ.σ. μέλι
- αλεύρι μαλακό (όσο πάρει – θα εξηγήσω παρακάτω)
- λίγη σόδα (στην μύτη κ.γλ.)
- τον χυμό από 1 βιολογικό πορτοκάλι + το ξύσμα
- τον χυμό 2 μανταρινιών
- 1 φλ. αμύγδαλα φέτες
- λίγη καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. φυτικό λάδι (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο)