I ❤ kouzina
Image default
🍎 Λαχανικά 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🍞 Ψωμί/Πίτσα

Πιτάκια με πατάτα και μπρόκολο

Για ορεκτικό, σνακ στο σπίτι, στο σχολείο ή εργασία, μην σου πω… αν φας δυο έγινε και κυρίως πιάτο!

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος προετοιμασίας 35΄ | Χρόνος μαγειρέματος 25΄ | Μερίδες 4


Η προετοιμασία θέλει δυο στάδια, να βράσουμε το μπρόκολο και τις πατάτες και μετά να ετοιμάσουμε τα πιτάκια.

Υλικά

  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 4 φύλλα χωριάτικο φύλλο
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πρώτα βράζουμε καλά στον ατμό το μπρόκολο κομμένο σε λουλούδια και τις πατάτες σε κύβους, να λιώνουν με ένα πιρούνι
  2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε, το αυγό και το τριμμένο τυρί
  3. Προσθέτουμε και τη ρίγανη
  4. Κόβουμε τα φύλλα ζύμης στη μέση και γεμίσουμε το καθένα με λίγη γέμιση, αφού πρώτα το αλείψουμε με λιωμένο φρέσκο βούτυρο ή λάδι, ή ακόμα με 50-50 λίπος
  5. Τα διπλώνουμε σαν ρολάκια όμως πλακουτσωτά. Τα λέω μαξιλαράκια: Πρώτα μια δίπλα το πάνω μέρος που έχουμε την γέμιση, μετά τα πλαϊνά και διπλώνουμε
  6. Βουτυρώνουμε ταψάκι και τα πιτάκια από πάνω και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι

Για χορτοφάγους: Μπορείτε να βάλετε μόνο φυτικό λάδι κι αντί αυγού μια μεγάλη κουταλιά της σούπας ταχίνι.

Πιτάκια με πατάτα και μπρόκολο Πιτάκια με πατάτα και μπρόκολο Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 ή 8 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 4 φύλλα χωριάτικο φύλλο
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  1. ρώτα βράζουμε καλά στον ατμό το μπρόκολο κομμένο σε λουλούδια και τις πατάτες σε κύβους, να λιώνουν με ένα πιρούνι
  2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε, το αυγό και το τριμμένο τυρί
  3. Προσθέτουμε και τη ρίγανη
  4. Κόβουμε τα φύλλα ζύμης στη μέση και γεμίσουμε το καθένα με λίγη γέμιση, αφού πρώτα το αλείψουμε με λιωμένο φρέσκο βούτυρο ή λάδι, ή ακόμα με 50-50 λίπος
  5. Τα διπλώνουμε σαν ρολάκια όμως πλακουτσωτά. Τα λέω μαξιλαράκια: Πρώτα μια δίπλα το πάνω μέρος που έχουμε την γέμιση, μετά τα πλαϊνά και διπλώνουμε
  6. Βουτυρώνουμε ταψάκι και τα πιτάκια από πάνω και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι

Δείτε ακόμα

Ο πουρές από μαύρους γίγαντες συνοδεύει τέλεια τα ψητά σας!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Πως να φτιάξεις την τέλεια σπιτική λεμονάδα με μέλι και ροδόνερο!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Πολύχρωμες βίδες με ωμή σάλτσα λαχανικών

Η γιαγιά Κυριακούλα