I ♥️ kouzina
Image default
🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🐟 Ψάρι

Και ο κολιός τον Αύγουστο!

O κολιός είναι ψάρι που το καλοκαίρι αφθονεί στην χώρα μας και αξίζει να το απολαμβάνουμε όσο διάστημα βρίσκεται στην αγορά, αν και, η νέα τάση είναι να μην τον τρώμε αυτόν τον μήνα γιατί είναι η εποχή που κυοφορεί!


Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Χρόνος προετοιμασίας 15΄| Μερίδες 4

Είναι ιδιαίτερα λιπαρό ψάρι και τα λιπαρά ψάρια θεωρούνται καλύτερα σε αντίθεση με τα κρέατα όπου προτιμάμε τα μη λιπαρά, και αυτό γιατί τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια είναι πολύ ωφέλιμα.

Και γι’ αυτό όπως έχω ξαναγράψει για την μουρμούρα, καλό είναι να μην τα κάνουμε ψητά ή τηγανητά και χάνονται αυτά τα πολύτιμα λιπαρά του. Καλύτερα μαγειρευτό ή στο φούρνο.

Η σημερινή συνταγή θέλει τον κολιό μαζί με λαχανικά -κολοκύθι και καρότο- μπόλικα μυρωδικά και σάλτσα ντομάτας -φρέσκια ή συμπυκνωμένο χυμό. Επίσης η ίδια συνταγή γίνεται σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, μαγειρευτή, ή στον φούρνο. Σήμερα την έκανα στο τηγάνι, λόγω καύσωνα, δεν μου έκανε διάθεση να ανάψω και φούρνο μέσα στο σπίτι!

Πάμε να την δούμε;

Υλικά

  • 4 κολιοί μεγάλοι ή 8 μικροί καθαρισμένοι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μπλέντερ
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • μυρωδικά -μαϊντανός, θυμάρι, φρέσκος δυόσμος- ψιλοκομμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λαδάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε καλά τα κολοκυθάκια και τα καρότα μέχρι να μαραθούν καλά
  2. Προσθέτετε τους κολιούς και ρίχνετε την ντομάτα ή τον χυμό
  3. Προσθέτετε και τα μυρωδικά, κι αλατοπιπερώνετε
  4. Αφήνετε να μαγειρευτεί το φαγητό σκεπασμένο για 7 λεπτά, γυρνάτε τους κολιούς και το ξαναφήνετε άλλο τόσο ακόμα
  5. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Μπορείτε φυσικά να βάλετε τα υλικά όλα σε ταψάκι ή πυρέξ και να τα ψήσετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.

Και ο κολιός τον Αύγουστο!

Και ο κολιός τον Αύγουστο! Και ο κολιός τον Αύγουστο! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 4 κολιοί μεγάλοι ή 8 μικροί καθαρισμένοι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μπλέντερ
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • μυρωδικά -μαϊντανός, θυμάρι, φρέσκος δυόσμος- ψιλοκομμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λαδάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε καλά τα κολοκυθάκια και τα καρότα μέχρι να μαραθούν καλά
  2. Προσθέτετε τους κολιούς και ρίχνετε την ντομάτα ή τον χυμό
  3. Προσθέτετε και τα μυρωδικά, κι αλατοπιπερώνετε
  4. Αφήνετε να μαγειρευτεί το φαγητό σκεπασμένο για 7 λεπτά, γυρνάτε τους κολιούς και το ξαναφήνετε άλλο τόσο ακόμα
  5. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Μπορείτε φυσικά να βάλετε τα υλικά όλα σε ταψάκι ή πυρέξ και να τα ψήσετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών.

Δείτε ακόμα

Πεντανόστιμο κινέζικο πιάτο με μοσχάρι, noodles και λαχανικά του χειμώνα!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Χρυσές φακές με κάρυ και ρύζι μπασμάτι

Η γιαγιά Κυριακούλα

Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

All Rights Reserved

  • 5.936 hits