I ♥️ kouzina
Image default
🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Κοτόπουλο τηγανιτό – Η τέλεια KFC συνταγή!

Μετά από πολλούς πειραματισμούς πέτυχα σήμερα την τέλεια συνταγή κρούστας που να θυμίζει KFC 

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος μαγειρέματος 10΄ | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4

Το αγαπημένο πιάτο των Αμερικάνων, κρύβει στην κρούστα πολλά μυστικά. Το θέμα είναι να την πετύχεις έτσι ώστε να μην μοιάζει με το σύνηθες “πανέ” που κάνουμε σε σνίτσελ και κοτομπουκίστες, αλλά να κάνει αυτό το γνώριμο “κρατς” την ώρα που το δαγκώνεις, ενώ η νόστιμη κρούστα να έχει κρατήσει μέσα το κοτόπουλο ζουμερό.

Προτιμώ τα κοπανάκια για τηγανισμένο κοτόπουλο, καλύπτονται ομοιόμορφα και προσφέρονται ωραία για γεύμα ή ακόμα και για μπουφέ.

Το μυστικό είναι στα άλευρα. Θέλει 3 διαφορετικά κι από κει και πέρα μπόλικο καρύκευμα.

Πάμε να τη δούμε πως φτιάχνεται;

Υλικά

  • 8 κοπανάκια
  • 1 κ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ. νισεστέ (ή κορν φλάουερ – το νισεστέ είναι ελαφρώς πιο λεπτοαλεσμένο)
  • 1 κ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μέτρια
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα κοπανάνια
  2. Σε ένα μπολ βάζετε μόνο τα 2 αλεύρια, το λευκό και το νισεστέ, προσθέτετε ακόμα αλάτι & πιπέρι
  3. Προσθέτετε την πάπρικα και το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το αυγό με τη μουστάρδα
  5. Αφού περάσετε πρώτα τα κοπανάκια ένα ένα από το αλεύρι ίσα να πάρουν μια λεπτή στρώση, τα βάζετε στην άκρη και μετά προσθέτετε στο μπολ με τα αλεύρια και το καλαμποκάλευρο, κι ανακατεύετε
  6. Περνάτε ένα – ένα τα κοπανάκια από το αυγό με τη μουστάρδα, και στη συνέχεια ξανά στο μπολ με τα αλεύρια, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να κάνετε καλή κάλυψη και πυκνή. Να πιέζετε με τα δάχτυλα να πάει παντού και να πιάσει αρκετή στρώση
  7. Παράλληλα, πρέπει να βάλετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο), την κατεβάζετε σε μέτρια και ρίχνετε μέσα ένα ένα τα κοπανάκια
  8. Τα γυρίζετε συνέχεια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Θέλουμε η φωτιά να είναι μέτρια πλέον για να μην μας αρπάξει η κρούστα και μέσα μείνει το κοτόπουλο ωμό.
  9. Τηγανίζετε για 10-15΄, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κοπανάκια

Απ’ όλες τις συνταγές που δοκίμασα, αυτή είναι η πιο κοντινή στην πραγματική KFC συνταγή, κι αυτό οφείλεται στα 3 διαφορετικά αλεύρια!

Και την πέτυχα σήμερα, 4 Ιουλίου, Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Κοτόπουλο τηγανιτό – Η τέλεια KFC συνταγή!

Κοτόπουλο τηγανιτό – Η τέλεια KFC συνταγή! Κοτόπουλο τηγανιτό – Η τέλεια KFC συνταγή! Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - Εύκολη συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 8 κοπανάκια
  • 1 κ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ. νισεστέ (ή κορν φλάουερ – το νισεστέ είναι ελαφρώς πιο λεπτοαλεσμένο)
  • 1 κ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μέτρια
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα κοπανάνια
  2. Σε ένα μπολ βάζετε μόνο τα 2 αλεύρια, το λευκό και το νισεστέ, προσθέτετε ακόμα αλάτι & πιπέρι
  3. Προσθέτετε την πάπρικα και το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το αυγό με τη μουστάρδα
  5. Αφού περάσετε πρώτα τα κοπανάκια ένα ένα από το αλεύρι ίσα να πάρουν μια λεπτή στρώση, τα βάζετε στην άκρη και μετά προσθέτετε στο μπολ με τα αλεύρια και το καλαμποκάλευρο, κι ανακατεύετε
  6. Περνάτε ένα – ένα τα κοπανάκια από το αυγό με τη μουστάρδα, και στη συνέχεια ξανά στο μπολ με τα αλεύρια, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να κάνετε καλή κάλυψη και πυκνή. Να πιέζετε με τα δάχτυλα να πάει παντού και να πιάσει αρκετή στρώση
  7. Παράλληλα, πρέπει να βάλετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο), την κατεβάζετε σε μέτρια και ρίχνετε μέσα ένα ένα τα κοπανάκια
  8. Τα γυρίζετε συνέχεια να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Θέλουμε η φωτιά να είναι μέτρια πλέον για να μην μας αρπάξει η κρούστα και μέσα μείνει το κοτόπουλο ωμό.
  9. Τηγανίζετε για 10-15΄, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα κοπανάκια

Δείτε ακόμα

Μεταμορφώνουμε τις φτερούγες γαλοπούλας σε γκουρμέ πιάτο με καστανό ρύζι!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Σαγανάκι μελιτζάνας όπως δεν το έχετε ξαναφάει!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Ο πουρές από μαύρους γίγαντες συνοδεύει τέλεια τα ψητά σας!

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

All Rights Reserved

  • 5.599 hits