I ♥️ kouzina
Image default
🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου 🐟 Ψάρι

Μην “κάψεις” την μουρμούρα! – Συνταγή και tips για όλα τα Ω3

Η μουρμούρα είναι ένα εκλεκτό ψάρι, εξ ου και το δεύτερο όνομά της, βασιλόψαρο, και είναι ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια του Αιγαίου

Βαθμός δυσκολίας Εύκολη | Χρόνος μαγειρέματος 15΄ | Μερίδες 4

Κι αν είναι να την επιλέξετε προτιμήστε την πελαγίσια και όχι του ιχθυοτροφείου. Αλλά επειδή η τιμή της είναι λίγο τσιμπημένη, πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί πως θα την μαγειρέψετε.

Τηγάνισμα, σχάρα και γκριλ μπορεί να είναι νόστιμες συνταγές για τα ψάρια, αλλά αυτό που δεν σας έχουν πει είναι ότι και οι τρεις τρόποι μαγειρέματος σκοτώνουν τα πολύτιμα και απαραίτητα Ω3. Ποιο το νόημα να ακριβοπληρώσετε ένα καλό ψάρι, να το στεγνώσετε στη φωτιά και μετά, αφού έχει χάσει όλα τα ωφέλιμα λιπαρά του, να του βάλετε λαδολέμονο; Μοιάζει λίγο με ανέκδοτο!

Να προτιμάτε, λοιπόν, να μαγειρεύετε τα ωραία σας ψάρια, ειδικά τα μεγάλα, στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, όπου μέσα στη σαλτσούλα τους θα κρατήσουν όλα τους τα λιπαρά. Αυτά τα θέλουμε, του κρέατος όχι, εκεί κάντε BBQ άνετα.

Πάμε να δούμε μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, κι εσείς φυσικά μπορείτε να κάνετε όσες παραλλαγές θέλετε.

Υλικά

  • 4 Μουρμούρες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα (με μέλι κατά προτίμηση)
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, όπως έβαλα στο δικό μου)
  • Αλάτι/πιπέρι
  • Μυρωδικά: Δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο νερό να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά (τόσο όσο να σας καλύψει τα ψάρια μέχρι τη μέση, να μην τα σκεπάσει)
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, βάζετε τα ψάρια να βράσουν για 3 λεπτά από την κάθε μεριά
  3. Προσθέτετε την μουστάρδα στο νερό κι ανακατεύετε, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο (ή το λάδι), το δενδρολίβανο και το θυμάρι
  4. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να αρχίσει να δένει.
  5. Γυρίζετε άλλη μια φορά τα ψάρια. Αν νομίζετε ότι τα ψάρια έχουν ήδη μαγειρευτεί καλά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να αφήσετε μετά τη σάλτσα να δέσει, για να μην σας διαλυθούν
  6. Από πάνω ρίχνετε φρέσκο τον μαϊντανό
  7. Σερβίρετε με: ρύζι, ή πατάτες τηγανιτές, ή πατάτες βραστές/σοτέ

Καλή σας όρεξη και… μην μου καίτε τις μουρμούρες ή όλα τα καλά ψαράκια!

 

Μην “κάψεις” την μουρμούρα! – Συνταγή και tips για όλα τα Ω3

Μην “κάψεις” την μουρμούρα! – Συνταγή και tips για όλα τα Ω3 Μην “κάψεις” την μουρμούρα! – Συνταγή και tips για όλα τα Ω3 Εκτυπώστε
Μερίδες: 4 Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμός δυσκολίας - Εύκολη συνταγή -

Υλικά

  • 4 Μουρμούρες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα (με μέλι κατά προτίμηση)
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, όπως έβαλα στο δικό μου)
  • Αλάτι/πιπέρι
  • Μυρωδικά: Δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο νερό να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά (τόσο όσο να σας καλύψει τα ψάρια μέχρι τη μέση, να μην τα σκεπάσει)
  2. Μόλις πάρει βράση το νερό, βάζετε τα ψάρια να βράσουν για 3 λεπτά από την κάθε μεριά
  3. Προσθέτετε την μουστάρδα στο νερό κι ανακατεύετε, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο (ή το λάδι), το δενδρολίβανο και το θυμάρι
  4. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να αρχίσει να δένει.
  5. Γυρίζετε άλλη μια φορά τα ψάρια. Αν νομίζετε ότι τα ψάρια έχουν ήδη μαγειρευτεί καλά, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να αφήσετε μετά τη σάλτσα να δέσει, για να μην σας διαλυθούν
  6. Από πάνω ρίχνετε φρέσκο τον μαϊντανό
  7. Σερβίρετε με: ρύζι, ή πατάτες τηγανιτές, ή πατάτες βραστές/σοτέ

Καλή σας όρεξη και… μην μου καίτε τις μουρμούρες ή όλα τα καλά ψαράκια!

Δείτε ακόμα

I ❤ kouzina

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

All Rights Reserved

  • 4.950 hits