I ♥️ kouzina
Image default
🎂 Ζαχαροπλαστική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Εύκολη συνταγή

Το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε ωραίο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, αλλά και να αποφύγουμε και το ζαχαρούχο γάλα, χρησιμοποιώντας φρέσκο, αλλά χωρίς να μας κρυσταλλώσει

Βαθμός δυσκολίας Χρόνος προετοιμασίας 20′

Πολύ παλιά, πετύχαινα τη βελούδινη υφή με την προσθήκη μαρέγκας. Όμως μας έχουν τόσο φάει τα αυτιά με την σαλμονέλα των πουλερικών και των αυγών, που πρέπει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Είναι, βέβαια, να απορεί κανείς, πως παθαίνουν σαλμονέλα με τόση αντιβίωση που τους δίνουν. Μήπως τελικά φταίει αυτό κι έχουν γίνει ανθεκτικά;

Τέλος πάντων, το πείραμα πέτυχε και το παγωτάκι βγήκε πεντανόστιμο και δεν έχει μια μάζα παγωμένη. Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά

  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσετε θα βάλετε το γυάλινο δοχείο (ή μεταλλικό) στον καταψύκτη σας να παγώνει
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, με το κορν φλάουερ, το μέλι και τη βανίλια
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους δυο κρόκους αυγών
  4. Μόλις το γάλα αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας και την προσθέτετε στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας το μείγμα
  5. Επαναλαμβάνετε την κουταλιά όσο το γάλα ανεβάζει θερμοκρασία. Θέλουμε να παστεριώσουμε τους κρόκους, χωρίς να μας ψηθούν σε απότομη ζέστη
  6. Όταν το γάλα φτάσει σε βρασμό -ανακατεύετε συνέχεια να μην σας πιάσει κάτω- ρίχνετε το ζεστό μείγμα κρόκων και γάλακτος στο βραστό γάλα. Ανακατεύετε και το αποσύρετε από τη φωτιά
  7. Μόλις ξεκουραστεί και δροσίσει το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Θα γίνει πολύ μια αραιή κρέμα βανίλιας
  8. Αφού παγώσει, χτυπάτε καλά με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί
  9. Προσθέτετε και την παγωμένη αραιή κρέμα βανίλιας που έχετε στο ψυγείο
  10. Χτυπάτε ελάχιστα το μείγμα όχι σε δυνατές στροφές
  11. Το βάζετε στο παγωμένο σας δοχείο και στην κατάψυξη

tip

Καλό είναι σε 2-3 ώρες που θα έχει αρχίσει να πήζει το παγωτό, να το χτυπήσετε ακόμα μια φορά, για να φύγουν τα τυχόν μικρά κρυσταλλάκια υγρασίας.

Εννοείται ότι το ίδιο μπορείτε να κάνετε με άλλες γεύσεις, όπως κακάο, καφέ κλπ

Γαρνίρετε με ό,τι σας αρέσει – από καβουρδισμένα ή καραμελωμένα αμύγδαλα, μούσλι, τρούφα και τις γλυκές σως της αρεσκείας σας.

Στο δικό μου έβαλα τριμμένη μαύρη σοκολάτα και… πετιμέζι! Ω ναι! Του πάει πολύ!

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Εύκολη συνταγή

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Εύκολη συνταγή Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή – Εύκολη συνταγή Εκτυπώστε
Χρόνος προετοιμασίας:
Βαθμός δυσκολίας - Εύκολη συνταγή -
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Υλικά

  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες φρέσκο γάλα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσετε θα βάλετε το γυάλινο δοχείο (ή μεταλλικό) στον καταψύκτη σας να παγώνει
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, με το κορν φλάουερ, το μέλι και τη βανίλια
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους δυο κρόκους αυγών
  4. Μόλις το γάλα αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας και την προσθέτετε στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας το μείγμα
  5. Επαναλαμβάνετε την κουταλιά όσο το γάλα ανεβάζει θερμοκρασία. Θέλουμε να παστεριώσουμε τους κρόκους, χωρίς να μας ψηθούν σε απότομη ζέστη
  6. Όταν το γάλα φτάσει σε βρασμό -ανακατεύετε συνέχεια να μην σας πιάσει κάτω- ρίχνετε το ζεστό μείγμα κρόκων και γάλακτος στο βραστό γάλα. Ανακατεύετε και το αποσύρετε από τη φωτιά
  7. Μόλις ξεκουραστεί και δροσίσει το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Θα γίνει πολύ μια αραιή κρέμα βανίλιας
  8. Αφού παγώσει, χτυπάτε καλά με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί
  9. Προσθέτετε και την παγωμένη αραιή κρέμα βανίλιας που έχετε στο ψυγείο
  10. Χτυπάτε ελάχιστα το μείγμα όχι σε δυνατές στροφές
  11. Το βάζετε στο παγωμένο σας δοχείο και στην κατάψυξη

Σημείωση

Καλό είναι σε 2-3 ώρες που θα έχει αρχίσει να πήζει το παγωτό, να το χτυπήσετε ακόμα μια φορά, για να φύγουν τα τυχόν μικρά κρυσταλλάκια υγρασίας. Εννοείται ότι το ίδιο μπορείτε να κάνετε με άλλες γεύσεις, όπως κακάο, καφέ κλπ Γαρνίρετε με ό,τι σας αρέσει – από καβουρδισμένα ή καραμελωμένα αμύγδαλα, μούσλι, τρούφα και τις γλυκές σως της αρεσκείας σας. Στο δικό μου έβαλα τριμμένη μαύρη σοκολάτα και… πετιμέζι! Ω ναι! Του πάει πολύ!

Δείτε ακόμα

Νόστιμη ταραμομακαρονάδα – Εύκολη συνταγή

Η γιαγιά Κυριακούλα

Χαλβάς με ταχίνι, καραμελωμένα αμύγδαλα, μέλι και λευκή σοκολάτα

Η γιαγιά Κυριακούλα

Και ο κολιός τον Αύγουστο!

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

All Rights Reserved

  • 5.378 hits