I ❤ kouzina
Image default
🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας

Αυτές οι μπουκίτσες θα λατρευτούν από μικρούς και μεγάλους – γίνονται πανεύκολα – τέλεια λύση για γρήγορο πιάτο – ιδανικό φαγητό για κάλεσμα, για παιδικό πάρτι και για τσιμπολόγημα βλέποντας ταινία

Βαθμός δυσκολίας Χρόνος προετοιμασίας 10′  Χρόνος μαγειρέματος 10′ Μερίδες 4

Έτοιμες κοτομπουκίτσες ή σπιτικές με γαλοπούλα ή με κοτόπουλο; Ποιες μπορούν να συγκριθούν μαζί τους από οικονομία, ποιότητα, νοστιμιά και ασφάλεια; Η συνταγή γίνεται και με στήθος κοτόπουλου.

Το φιλέτο μπορείτε να το έχετε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αμέσως, αφού έτσι κι αλλιώς δεν αργεί να ξεπαγώσει, επίσης κόβεται και πιο εύκολα αν κρατάει ακόμα λίγο από την ψύξη του. Δεν χρειάζεται αυγό. Πάμε να δούμε τα υλικά και πως φτιάχνονται;

Υλικά

  • 700 γραμμ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι κίτρινο για ζύμωμα
  • 1/3 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια κάσιους τριμμένα στο μούλτι, αλλά όχι πολύ, πριν γίνουν πούδρα. Τα θέλουμε μικρά κομματάκια
  • από 1 πρέζα κάρυ, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο, γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή αν τα θέλετε πιο πικάντικα για μεγάλους)
  • αλάτι
  • μια κούπα φρέσκο γάλα
  • καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (με λίγο ελαιόλαδο μέσα για να τις κάνει πιο τραγανιστές)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μικρές μπουκιές
  2. Τις περνάμε από το γάλα καλά (αν έχετε χρόνο μπορείτε να τις αφήσετε και για περίπου μισή ώρα μέσα)
  3. Τις αλατίζουμε καλά
  4. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα δυο αλεύρια, τα κάσιους, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά
  5. Περνάμε τις μπουκίτσες από το μείγμα και τις τηγανίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  6. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, αφού τις  λαδώσουμε με ένα πινέλο με λάδι ή λιωμένο φρέσκο βούτυρο

Σερβίρονται με σπιτικές πατάτες -τσιπς κατά προτίμηση- και σαλάτα σε μικρά κομμάτια, για να συνοδεύει το σνακ και να συμπληρώνει το γεύμα.

Πανεύκολο; Έτσι λέω κι εγώ!

[amd-zlrecipe-recipe:9]

Δείτε ακόμα

Και ο κολιός τον Αύγουστο!

Μεταμορφώνουμε τις φτερούγες γαλοπούλας σε γκουρμέ πιάτο με καστανό ρύζι!

Ποιος είπε ότι τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν γίνονται με αλεύρι ολικής;

Η γιαγιά Κυριακούλα