Μοιράστε την συνταγούλα μου! 🙂
Μια ωραία ιδέα για το πασχαλινό τραπέζι σας – γίνονται πανεύκολα!
Βαθμός δυσκολίας Χρόνος προετοιμασίας 10΄ Συνολικός Χρόνος 20΄ Μερίδες 12
Υλικά
- 12 μικρά μπαλόνια, πολύ καλά πλυμένα
- 1 1/2 κούπα σοκολάτα, λιωμένη
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
- Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλα
- Φουσκώστε τα μπαλόνια σε σχήμα αυγού και βυθίστε στη λιωμένη σοκολάτα, γυρίζοντας να πάει η σοκολάτα παντού αλλά να μείνουν ακάλυπτες οι κορυφές
- Τοποθετείστε τα στη λαδόκολλα και παγώστε τα για 15 λεπτά
- Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός το τυρί κρέμας, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα, την βανίλια και το αλάτι
- Κόψτε τις κορυφές από τα μπαλόνια για να ξεφουσκώσουν και απαλά αφαιρέστε τα από το κάθε κέλυφος σοκολάτας
- Γεμίστε κάθε κέλυφος με την κρέμα τυριού
- Βάλτε στην κορυφή από μια κουταλιά μαρμελάδας βερίκοκου. (Εάν η μαρμελάδα αρχίσει να γλιστράει, παγώστε την για 10 λεπτά)