Καλωσορίσατε στην Κουζίνα της γιαγιάς Κυριακούλας!
Facebook

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά με τσίζκεικ

Μια ωραία ιδέα για το πασχαλινό τραπέζι σας – γίνονται πανεύκολα!

Για περισσότερες οδηγίες δείτε το βίντεο

Υλικά

  • 12 μικρά μπαλόνια, πολύ καλά πλυμένα
  • 1 1/2 κούπα σοκολάτα, λιωμένη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλα
  2. Φουσκώστε τα μπαλόνια σε σχήμα αυγού και βυθίστε στη λιωμένη σοκολάτα, γυρίζοντας να πάει η σοκολάτα παντού αλλά να μείνουν ακάλυπτες οι κορυφές
  3. Τοποθετείστε τα στη λαδόκολλα και παγώστε τα για 15 λεπτά
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το cheesecake: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός το τυρί κρέμας, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα, την βανίλια και το αλάτι
  5. Κόψτε τις κορυφές από τα μπαλόνια για να ξεφουσκώσουν και απαλά αφαιρέστε τα από το κάθε κέλυφος σοκολάτας
  6. Γεμίστε κάθε κέλυφος με την κρέμα τυριού
  7. Βάλτε στην κορυφή από μια κουταλιά μαρμελάδας βερίκοκου. (Εάν η μαρμελάδα αρχίσει να γλιστράει, παγώστε την για 10 λεπτά)
[amd-zlrecipe-recipe:8]
Total
16
Shares
Related Posts
Total
16
Share