Input your search keywords and press "Enter".
1 μήνα πριν

Νόστιμη ταραμομακαρονάδα – Εύκολη συνταγή

Η ταραμομακαρονάδα είναι ένα πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια, αν αγαπάτε τη γεύση της «θαλασσινής» μακαρονάδας – για νηστεία και όχι μόνο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα ζυμαρικά, ακόμα και κριθαράκι. Η δική μου είναι φτιαγμένη με σπαγγέτι ολικής. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι αφού ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός από μόνος του.

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες, κ.λπ.)
  • 100γρ. ταραμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • λίγα ντοματίνα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι
  • κάπαρη για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε πρώτα τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, σε μπόλικο νερό.
  2. Παράλληλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τον ταραμά και τον πελτέ, κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό από εκείνο της κατσαρόλας με τα ζυμαρικά (αν δεν είναι ολικής κι απαιτούν λιγότερο βράσιμο, τα σουρώνετε, αλλά κρατάτε το νεράκι τους)
  5. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα μυρωδικά τη ζάχαρη και το πιπέρι.
  6. Συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα για 5′ και προσθέτετε νερό να γίνει αραιή.
  7. Προσθέτετε τα μακαρόνια κι ανακατεύετε – αν το ζουμί της σάλτσας δεν είναι αρκετό, συμπληρώστε με νερό από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται, ώστε να γίνει η μακαρονάδα σας ζουμερή και όχι στεγνή
  8. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι και κάπαρη
Νόστιμη ταραμομακαρονάδα – Εύκολη συνταγή

Χρόνος ετοιμασίας: 7 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά

Ολικός χρόνος: 15 λεπτά

Κύριο πιάτο

Κουζίνα: Ελληνική

Γίνονται: 4 μερίδες

Νόστιμη ταραμομακαρονάδα – Εύκολη συνταγή

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες, κ.λπ.)
  • 100γρ. ταραμά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • λίγα ντοματίνα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι
  • κάπαρη για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε πρώτα τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, σε μπόλικο νερό.
  2. Παράλληλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τον ταραμά και τον πελτέ, κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό από εκείνο της κατσαρόλας με τα ζυμαρικά (αν δεν είναι ολικής κι απαιτούν λιγότερο βράσιμο, τα σουρώνετε, αλλά κρατάτε το νεράκι τους)
  5. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα μυρωδικά τη ζάχαρη και το πιπέρι.
  6. Συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα για 5′ και προσθέτετε νερό να γίνει αραιή.
  7. Προσθέτετε τα μακαρόνια κι ανακατεύετε – αν το ζουμί της σάλτσας δεν είναι αρκετό, συμπληρώστε με νερό από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται, ώστε να γίνει η μακαρονάδα σας ζουμερή και όχι στεγνή
  8. Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι και κάπαρη
Βαθμολογείστε τη συνταγή
OK!
Share This Article
No More Posts