Η ταραμομακαρονάδα είναι ένα πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια, αν αγαπάτε τη γεύση της «θαλασσινής» μακαρονάδας – για νηστεία και όχι μόνο!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα ζυμαρικά, ακόμα και κριθαράκι. Η δική μου είναι φτιαγμένη με σπαγγέτι ολικής. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι αφού ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός από μόνος του.
Υλικά
500γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες, κ.λπ.)
- 100γρ. ταραμά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λίγα ντοματίνα κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- θυμάρι
- κάπαρη για το γαρνίρισμα
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε πρώτα τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, σε μπόλικο νερό.
- Παράλληλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ταραμά και τον πελτέ, κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό από εκείνο της κατσαρόλας με τα ζυμαρικά (αν δεν είναι ολικής κι απαιτούν λιγότερο βράσιμο, τα σουρώνετε, αλλά κρατάτε το νεράκι τους)
- Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα μυρωδικά τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα για 5′ και προσθέτετε νερό να γίνει αραιή.
- Προσθέτετε τα μακαρόνια κι ανακατεύετε – αν το ζουμί της σάλτσας δεν είναι αρκετό, συμπληρώστε με νερό από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται, ώστε να γίνει η μακαρονάδα σας ζουμερή και όχι στεγνή
- Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι και κάπαρη
Υλικά
- 500γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πέννες, κ.λπ.)
- 100γρ. ταραμά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λίγα ντοματίνα κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- θυμάρι
- κάπαρη για το γαρνίρισμα
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε πρώτα τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, σε μπόλικο νερό.
- Παράλληλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ταραμά και τον πελτέ, κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
- Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό από εκείνο της κατσαρόλας με τα ζυμαρικά (αν δεν είναι ολικής κι απαιτούν λιγότερο βράσιμο, τα σουρώνετε, αλλά κρατάτε το νεράκι τους)
- Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα μυρωδικά τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα για 5′ και προσθέτετε νερό να γίνει αραιή.
- Προσθέτετε τα μακαρόνια κι ανακατεύετε – αν το ζουμί της σάλτσας δεν είναι αρκετό, συμπληρώστε με νερό από τα μακαρόνια, όσο χρειάζεται, ώστε να γίνει η μακαρονάδα σας ζουμερή και όχι στεγνή
- Γαρνίρετε το πιάτο με φρέσκο θυμάρι και κάπαρη