I ♥️ kouzina
Image default
🛸 Ιπτάμενοι Δίσκοι 🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική 📔 Όλες οι συνταγές μου

Πεντανόστιμο κινέζικο πιάτο με μοσχάρι, noodles και λαχανικά του χειμώνα!

Η κινέζικη κουζίνα έχει κερδίσει τα στομάχια σχεδόν όλου του πλανήτη και όχι άδικα: Είναι θρεπτική, ελαφριά και χωρίς λιπαρά

Κι ενώ μοιάζει πολύπλοκη, τελικά είναι ίσως από τις πιο εύκολες κουζίνες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, και ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ! Ό,τι πρέπει για αρχάριους και βιαστικούς.

Σήμερα, μιας και είναι ακόμα χειμώνας, επέλεξα μια συνταγή με κόκκινο κρέας, και λαχανικά του χειμώνα, αφού όπως γράψαμε αυτά πρέπει να προτιμάμε τούτη την εποχή για να πάρουμε τα απαραίτητα συστατικά.

Κανονικά η συνταγή θέλει μοσχαρίσιο φιλέτο, αλλά αν για κάποιους το κόστος του είναι απαγορευτικό, εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το πιάτο με κρεατάκι από μπριζόλα χωρίς κόκκαλο, ή μοσχαρίσιο σνίτσελ που θα πείτε στον χασάπη να μην σας το χτυπήσει ή περάσει από την μηχανή και χάσει έτσι τους χυμούς του.

Υλικά

  • 1 μεγάλη μοσχαρίσια μπριζόλα κομμένη σε λεπτές φέτες (ή ίδια ποσότητα φιλέτου)
  • 1 πακέτο noodles ρυζιού (225 γρ)
  • 1 μέτριο μπρόκολο (μόνο τα λουλουδάκια του)
  • 2 μικρά καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (κατά προτίμηση σησαμέλαιο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλού νατρίου
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και ο χυμός)
  • 2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι, τα λουλούδια από το μπρόκολο, και σε λωρίδες το κρέας και το καρότο
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, το ξύσμα και προσθέστε, αλατοπιπερώστε και μαρινάρετε για 20 λεπτά
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) βάλτε το λάδι κι αφήστε να θερμανθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρέας (χωρίς το χυμό) και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές
  4. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τα λαχανικά ξεκινώντας με το κρεμμύδι, το καρότο και τέλος το μπρόκολο
  5. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό
  6. Ξεχωριστά ετοιμάστε ταυτόχρονα τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – προσοχή! -δεν θέλουν πολύ βράσιμο
  7. Σβήστε το κρέας με τον υπόλοιπο χυμό από το μαρινάρισμα και προσθέστε τα noodles
  8. Ανακατέψτε καλά και το πιάτο είναι έτοιμο!
  9. Γαρνίρετε με σουσάμι (και φρέσκα κρεμμύδια προαιρετικά)
[amd-zlrecipe-recipe:2]

Δείτε ακόμα

Χρυσές και τραγανές μπουκίτσες από φιλέτο γαλοπούλας

Η γιαγιά Κυριακούλα

Τσαπάτι: Το Ινδικό ψωμί για πολλές χρήσεις!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Εξαιρετικό παστίτσιο με κρέας γίδας!

Η γιαγιά Κυριακούλα
I ❤ kouzina

Η γιαγιά Κυριακούλα

Συνταγές που βρήκα

All Rights Reserved

  • 5.377 hits