I ❤ kouzina
Image default
🎂 Ζαχαροπλαστική 📒 Συνταγές που βρήκα

Κνάφε κανταΐφι με Ελληνικό τυρί

Το γλυκό αυτό έχει Αραβική ρίζα, αλλά το έφτιαχναν πολύ συχνά οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης

Το παχύ κι ανάλατο τυρί που χρησιμοποιούσαν δεν υπάρχει εδώ, γι’ αυτό και το αντικαθιστούμε με ανθότυρο και κρέμα γάλακτος, και όχι με μοτσαρέλα, όπως δείχνουν πολλές ξένες συνταγές!

Υλικά

  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.τ.σ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 400 γραμμάρια ανάλατα φιστίκια Αιγίνης

Για το σιρόπι

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.τ.σ. λεμόνι
  • φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το ανθότυρο, αφού πρώτα το λιώσετε με ένα πιρούνι, μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις βανίλιες
  2. Αραιώνετε το κανταΐφι και το βουτυρώνετε.
  3. Στρώνετε το μισό σε ένα ταψί και βάζετε πάνω το μείγμα της γέμισης. Απλώνετε να πάει παντού
  4. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Το πατάτε ελαφρά με τις παλάμες και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C και το ψήνετε ωσότου να ροδίσει.
  5. Απλώνετε πάνω χοντροκομμένα τα φιστίκια και το αφήνετε να κρυώσει
  6. Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα λεμονιού την οποία αφαιρείτε όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι.
  7. Περιχύνετε το σιρόπι στο γλυκό. Το κόβετε και το σερβίρετε αφού κρυώσει.

Δείτε ακόμα

Πικάντικο φακόρυζο με σάλτσα από ταχίνι

Συνταγές που βρήκα

Κολοκυθάκια στο φούρνο με παρμεζάνα!

Συνταγές που βρήκα

Γλυκά muffinάκια με σπανάκι

Συνταγές που βρήκα