I ❤ kouzina
Image default
✍ MicroTips 🥩 Κρέας 🍲 Μαγειρική

Πως να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό μπέργκερ – Top chef αποκαλύπτει το μυστικό

Το μυστικό για ένα τέλειο σπιτικό μπέργκερ βρίσκεται στην ποιότητα του κρέατος και… σε μια απλή κίνηση!

«Υγιεινή διατροφή» δεν σημαίνει στέρηση, αλλά ισορροπημένη διατροφή και μαγειρεμένη με καλά υλικά και… πολύ αγάπη!

Ο Αυστραλός chef, Neil Perry, μοιράζεται το μυστικό για υπέροχο, σπιτικό μπέργκερ.

Το πρώτο μυστικό βρίσκεται στην ποιότητα του κιμά. Ο κιμάς πρέπει είναι φρέσκος, και έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά μπαχαρικά που μπορεί να αλλοιώσουν την γεύση του. Να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να μας κόψει ένα καλό μέρος χωρίς πολλά λιπαρά.

Ωστόσο, αυτό που συμβουλεύει για να γίνει ωραίο το μπιφτέκι είναι να μην ρίξουμε αλάτι όταν πλάσουμε τον κιμά και να το ψήσουμε medium.

«Το πιο σημαντικό: μην προσθέσετε αλάτι ή κάτι άλλο. Αφήστε το κρέας σκέτο. Για να κρατήσει την αυθεντική μυρωδιά του. Τα υπόλοιπα toppings (το τυρί, η σάλτσα, το μαρούλι, το μπέικον) θα κάνουν όλη την δουλειά», λέει ο Chef.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμα

Κουνέλι φρικασέ με σταμναγκάθι και κρόκο Κοζάνης

Η γιαγιά Κυριακούλα

Μεταμορφώνουμε τις φτερούγες γαλοπούλας σε γκουρμέ πιάτο με καστανό ρύζι!

Κοτόπουλο τηγανιτό – Η τέλεια KFC συνταγή!

Η γιαγιά Κυριακούλα