Αυτό είναι το “Τop 10” των τροφίμων που προκαλούν καρκίνο

Total
5
Shares

Γνωρίζετε τη σοβαρότητα του καρκίνου, τις συνέπειες του και το διανοητικό, συναισθηματικό, οικονομικό, πνευματικό και σωματικό κόστος του σε σας, τους φίλους και την οικογένειά σας. Αν υπήρχε ένας τρόπος να μειωθούν οι πιθανότητες ή ακόμα και να αποφευχθεί ο καρκίνος από το να εισβάλει στη ζωή σας, δεν θα θέλατε να τον ξέρετε;

Οι άνθρωποι μιλούν πιο πολύ για τις «θεραπείες», αλλά υπάρχει ένα ρητό που πιθανότατα ακούσατε από τους παππούδες σας που έχει μεγάλη σημασία …

“Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε”

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο καρκίνος επιτίθεται γρήγορα, αλλά είναι πιο συχνές όταν εμφανίζονται καρκινικοί όγκοι μετά από χρόνια κακών συνηθειών. Μερικά παραδείγματα είναι το κάπνισμα, η έκθεση στην ακτινοβολία (π.χ. τα κινητά τηλέφωνα) και η υπερέκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες, που έχουν ως αποτέλεσμα τον καρκίνο του πνεύμονα, τον καρκίνο του εγκεφάλου και τον καρκίνο του δέρματος αντίστοιχα.

Ο Bob Wright του American Anti-Cancer Institute, αναφέρεται στις κύριες αιτίες του καρκίνου και λέει ότι είναι τα χημικά στις τροφές μας, καλλυντικά και όπου άλλου υπάρχουν κι έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα μας, και η ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας, κινητά, κεραίες κινητής, wifi, scanners, ασύρματα τηλέφωνα κλπ

Το Top 10 των καρκινογόνων τροφών που αν κόψεις μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου στο ήμισυ

 1. Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα (ΓΤΟ): Η ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών διεισδύει στην τροφή μας με ανησυχητικό ρυθμό. Περισσότερο από το 90% του καλαμποκιού και της σόγιας μας έχουν τροποποιηθεί γενετικά. Αυτή η αρκετά νέα πρακτική είναι η πηγή πολλών συζητήσεων. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν έγιναν επαρκείς δοκιμές προτού προστεθούν τρόφιμα ΓΤΟ στη λίστα συστατικών χιλιάδων προϊόντων. Με άλλα λόγια, ουδείς – συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργητών και των παραγωγών τροφίμων ΓΤΟ – γνωρίζει το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα που θα έχουν στην ανθρώπινη υγεία. Ψάξτε τις ετικέτες για μη ΓΤΟ συστατικά ή αγοράστε οργανικά προϊόντα.
 2. Ποπκόρντ μικροκυμάτων: Το ποπ κορν μικροκυμάτων βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον καρκίνο του πνεύμονα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνες, οι συγκεκριμένες σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ μάλιστα αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο, ενώ άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Παράλληλα, το χημικό διακετύλιο, που περιέχουν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων. Φτιάξτε βιολογικό ποπκόρν στην κατσαρόλα, η γεύση είναι ίδια και καλύτερη!
 3. Κονσέρβες: Οι κονσέρβες περιέχουν ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α), το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και σε αρκετές άλλες ασθένειες. Μάλιστα λόγω της οξύτητάς τους, οι κονσέρβες με ντομάτες θεωρούνται οι πλέον επικίνδυνες καθώς το κόκκινο αυτό φρούτο απορροφά το συγκεκριμένο χημικό ευκολότερα από άλλες τροφές.
 4. Κόκκινο κρέας στα κάρβουνα: Μπορεί να είναι νόστιμο, αλλά οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η παρασκευή κρέατος με αυτόν τον τρόπο – ειδικά μεταποιημένα κρέατα όπως τα χοτ ντογκ – απελευθερώνει καρκινογόνο που ονομάζεται ετεροκυκλικές αρωματικές αμίνες. Ειδικά τα «προϊόντα» κρέατος, όπως τα λουκάνικα και τα σαλαμάκια, είναι ίσως τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις λόγω των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές τους για να τα κάνουν να δείχνουν πιο φρέσκα, ζουμερά και ελκυστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο, που περιέχουν, αυξάνουν τον κίνδυνο για πολλές μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου.
 5. Σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού: Ο μεγαλύτερος καρκίνος που προκαλεί τροφή (κατά πολύ) είναι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS) και άλλα ραφιναρισμένα σάκχαρα. Ακόμη και η “καστανή ζάχαρη” είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη λευκή ζάχαρη με μερικές από τις απομακρυνόμενες μελάσες που προστέθηκαν ξανά για γεύση και χρώμα. Τα εξευγενισμένα σάκχαρα (και τα τρόφιμα που παρασκευάζονται μαζί τους) είναι η πηγή των μεγάλων αιχμών της ινσουλίνης και τροφοδοτούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μια πιο υγιεινή επιλογή είναι το βιολογικό μέλι, η ζάχαρη καρύδας ή η ζάχαρη σφενδάμνου, ή έστω η βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που δεν είναι ούτε λευκή, ούτε καστανή, αλλά έχει το χρώμα που ονομάστηκε από τον εαυτό της, το “ζαχαρί”.
 6. Αλατισμένα, μαρινάτα και καπνιστά τρόφιμα: Τα προϊόντα αυτά περιέχουν συνήθως συντηρητικά, όπως τα νιτρικά, τα οποία προορίζονται να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.
  Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να συσσωρευτούν στο σώμα σας με την πάροδο του χρόνου. Τελικά, τέτοιες τοξίνες προκαλούν βλάβες στο κυτταρικό επίπεδο και οδηγούν σε ασθένειες όπως ο καρκίνος. Όταν τα καπνιστά τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα νιτρικά μετατρέπονται σε πολύ πιο επικίνδυνα νιτρώδη άλατα.
 7. Ανθρακούχα αναψυκτικά: Και αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης για την υγεία για δύο δεκαετίες ως ένας μεγάλος παράγοντας για πρόκληση καρκίνου. Συμπληρωμένα με σιρόπι αραβοσίτου υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη (HFCS), χρωστικές ουσίες και πλήθος άλλων χημικών ουσιών, είναι πολύ κακά για κάθε πτυχή της υγείας σας. Παρέχουν μηδενική θρεπτική αξία και στερούν από το σώμα σας από τα θρεπτικά συστατικά που παίρνετε από άλλα τρόφιμα. Το “light” στην ετικέτα σημαίνει ότι πιθανότατα καταναλώνετε ασπαρτάμη – η οποία είναι ό,τι χειρότερο.
 8. Λευκό αλεύρι: Όταν το αλεύρι ραφιναριστεί, αφαιρείται όλη η θρεπτική αξία του. Στη συνέχεια, λευκαίνεται με χλωριούχο αέριο για να το κάνει πιο ελκυστικό στους καταναλωτές. Ο γλυκαιμικός δείκτης για το άσπρο αλεύρι είναι πολύ υψηλός – σημαίνει ότι αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης χωρίς να παρέχει θρεπτικά καύσιμα. Οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε σάκχαρα στο σώμα σας, έτσι τα υπερβολικά προϊόντα που περιέχουν λευκό αλεύρι μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη. Απλά σάκχαρα (όπως εξευγενισμένοι υδατάνθρακες) είναι η προτιμώμενη πηγή για τον καρκίνο.
 9. Ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες: Η εμπορική ιχθυοκαλλιέργεια περιλαμβάνει την αύξηση ενός απίστευτου αριθμού ψαριών (όπως ο σολομός), σε ένα στριμωγμένο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, διευθυντή του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany, αυτός ο σολωμός παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D, ενώ μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνος.
 10. Υδρογονωμένα Έλαια: (ή αλλιώς trans λιπαρά) Τα συγκεκριμένα έλαια χρησιμοποιούνται για να συντηρούν επεξεργασμένα τρόφιμα και να παρατείνουν το χρόνο τους στο ράφι. Μπορεί να έχουν θετικά αποτελέσματα για την τσέπη των επιχειρηματιών της βιομηχανίας τροφίμων, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για την υγεία των καταναλωτών, αφού έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν τη δομή και την ευλυγισία της κυτταρικής μεμβράνης σε όλα τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί κατασκευαστές τροφίμων έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα έχουν αντικαταστήσει με φοινικέλαιο, το οποίο όμως είναι εξίσου ανθυγιεινό, ενώ η παραγωγή του είναι ιδιαίτερα βλαβερή για το περιβάλλον. Ωστόσο, ακόμα μπορεί κανείς να συναντήσει υδρογονωμένα έλαια στις λίστες με τα συστατικά πολλών τροφίμων.

Και να θυμάστε: Η τροφή μας χορταίνει πάντα με δυο τρόπους: Ή με το να μας γιατρεύει ταυτόχρονα, ή με το να μας αρρωσταίνει!

Total
5
Shares

Πείνασες; Χορτόσουπα σε 10′ κι έφαγες!

Με πονάει η καρδιά μου να βλέπω νεαρά κορίτσια, αλλά κι αγόρια, να ψωνίζουν έτοιμα φαγητά στην Ελλάδα,…

You May Also Like

Total
5
Share