Ο χειμώνας απαιτεί ζεστά. Δεν θέλει κόπο, αλλά ούτε και πολλά υλικά για να φτιάξεις μια σουπίτσα για να ζεσταθείς. Η παρακάτω συνταγή έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας και κόστους, ωστόσο το μέγιστο σε νοστιμιά και θρεπτικότητα!
Υλικά
|
|
Μαγείρεμα
- Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους
- Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε ανθάκια
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε (σχεδόν) με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και στη συνέχεια λιώνουμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα με ένα πιρούνι ή με μίξερ μπαστούνι, αλλά όχι τελείως σε πουρέ, αφήνοντας και μερικά να «ακούγονται».
- Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κύβους και τους σοτάρουμε σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει το βούτυρο να κάψει.
- Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας την με τριμμένο ανθότυρο Κρήτης (ή μυτζήθρα, ή ό,τι άλλο τυρί σας αρέσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κρουτόν ολικής. Βγαίνουν 4 καλά πιάτα – από μια φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο.
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, ήδη το τυράκι αλατίζει τη σούπα από μόνο του.
Καλή σας όρεξη!