16/06/2019
  • αναζήτηση
  • αναζήτηση

Κολοκυθάκια στο φούρνο με παρμεζάνα!

Το καλοκαίρι έρχεται και… καλοκαίρι χωρίς κολοκυθάκια γίνεται; Δεν γίνεται!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με κολοκυθάκια, ακόμα και γλυκές. Επίσης τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες  A, C και B, αλλά ακόμα κι αυτοί που το παίζουν δύσκολοι και ισχυρίζονται ότι δεν τους αρέσουν, αυτή τη συνταγή σίγουρα θα την λατρέψουν!

Και πιο πολύ η μαγείρισσα που θα την ετοιμάσει γιατί δεν θέλει καθόλου μεγάλη προετοιμασία. Χρειάζεστε μόνο δύο συστατικά, ψήσιμο και… έτοιμα για σερβίρισμα: Κολοκυθάκια και τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά

  • 2 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • Το σκόρδο σε σκόνη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° βαθμούς. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε φέτες πάχους της αρεσκείας σας. Τα απλώνετε στο ταψί, με λίγο ή καθόλου χώρο μεταξύ τους. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο σκόνη σκόρδου και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Με ένα μικρό κουτάλι απλώνετε ένα λεπτό στρώμα του τυριού παρμεζάνας σε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια. Ψήνετε για 15 έως 20 λεπτά, ή έως ότου παρμεζάνα ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.
έγραψε...
Συνταγές που βρήκα
δείτε όλα τα άρθρα
έγραψε... Συνταγές που βρήκα

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μου!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Βρείτε με στο Facebook!

Επισκέψεις

  • 4.496 Επισκέψεις