Θέλει τα όσπρια στο ντουλάπι, θέλει και φαντασία!

 Α, δεν θα σου δώσω συνταγή με υλικά, δόσεις και εκτέλεση, θα σου δώσω ιδέα!

Μπορείς να κάνεις πολλά νόστιμα πιάτα με εκείνες τις μικρές ποσότητες οσπρίων που ξέμειναν από προηγούμενα μαγειρέματα στο ντουλάπι, ή ακόμα και σκόπιμα.

Η ανάμιξη διαφορετικών ειδών οσπρίων προσφέρει πλούσια γεύση και κάνει το πιάτο λιγότερο βαρετό.

Μπορείς να βάλεις 2-3 ειδών φασόλια, ρεβίθι, φακές, ακόμα και λίγη φάβα – ό,τι σου έμειναν ή τραβάει η όρεξη σου.

Το δικό μου πιάτο που βλέπεις έχει φασόλες, μικρά φασόλια, μαυρομάτικα, φακές και ρεβίθια. Έβαλα και λίγο καρότο, φρέσκο κρεμμύδι και  φρέσκο σκόρδο.

Πρόσθεσα λίγο πελτέ, όσο για να πάρει χρώμα, λίγο κάρυ, μπόλικο βαλσαμικό μυλόξυδο, μια κουταλίτσα μέλι, κόκκινο πιπέρι, κόλιανδρο τριμμένο και μυρωδικά στο τέλος. Το ρυζάκι μου είναι μπασμάτι.

Πάντρεψα ελληνική κουζίνα με ασιατική κι έγινε ένα πιάτο πεντανόστιμο, ελάχιστα πικάντικο και γλυκόξινο.

Ποιος είπε τα όσπρια είναι βαρετά; Άλλος δεν αγαπάει τα φασόλια, άλλος τα ρεβίθια, άλλος τη φακή. Έτσι όμως… θα τα λατρέψουν όλοι όλα και θα πάρουν σούπερ-τροφή!

​Βάλε τη δική σου φαντασία και γούστο να δουλέψουν με τα όσπρια που αγαπάς!

Βαθμολογείστε τη συνταγή
OK!
έγραψε...
Η γιαγιά Κυριακούλα
δείτε όλα τα άρθρα
έγραψε... Η γιαγιά Κυριακούλα

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μου!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Βρείτε με στο Facebook!

Επισκέψεις

  • 2.940 Επισκέψεις