🥩 Κρέας 📔 Όλες οι συνταγές μου

Κοτόπουλο φιλέτο με γλυκόξινη σάλτσα από σταφύλια

​Τα σταφύλια είναι για λίγο ακόμα στην εποχή τους και μας ζητάνε να τα γευτούμε σαν σάλτσα με ωραίες κοτομπουκίτσες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 150-200γρ. (1 φλιτζάνι) ρόγες από άσπρο σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
  • 300γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε τετραγωνάκια
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • ένα σφηνάκι μηλόξυδο βαλσαμικό 
  • ​1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • κόλιανδρο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό (κοφτή)
  • αλάτι
  • δυόσμο και πλατύ βασιλικό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες και τα τυλίγουμε με αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.
Ετοιμάζουμε και τα λαχανικά – πιπεριά, κρεμμύδι, σταφύλια, φρέσκο δυόσμο.
Σοτάρουμε πρώτα τις μπουκίτσες κοτόπουλου κι όταν ροδίσουν προσθέτουμε και το κρεμμύδι, τις πιπεριές και στο τέλος τα σταφύλια. Σοτάρουμε για 2-4 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε το φαγητό με το μηλόξυδο. Βάζουμε το βούτυρο και το μέλι, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και να βγάλει τα υγρά του που θα έχουν γίνει ωραία σάλτσα.
Σερβίρετε με ωραίο ρύζι μπασμάτι!

Γράφει...

Η γιαγιά Κυριακούλα