I ♥️ kouzina

Σπέσιαλ σούπα με μπρόκολο, γλυκοπατάτα και κρουτόν ολικής!

Ο χειμώνας απαιτεί ζεστά. Δεν θέλει κόπο, αλλά ούτε και πολλά υλικά για να φτιάξεις μια σουπίτσα για να ζεσταθείς. Η παρακάτω συνταγή έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας και κόστους, ωστόσο το μέγιστο σε νοστιμιά και θρεπτικότητα!

​​Υλικά

  • 1 Μεγαλούτσικο μπρόκολο
  • 1 Κόκκινη γλυκοπατάτα
  • Τριμμένο ξερό ανθότυρο Κρήτης (ή μυτζήθρα)
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (λιωμένο)
Picture

​Μαγείρεμα

  1. ​Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους
  2. Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε ανθάκια
  3. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε (σχεδόν) με νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και στη συνέχεια λιώνουμε τα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα με ένα πιρούνι ή με μίξερ μπαστούνι, αλλά όχι τελείως σε πουρέ, αφήνοντας και μερικά να «ακούγονται».
  4. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κύβους και τους σοτάρουμε σε τηγάνι όπου έχουμε βάλει το βούτυρο να κάψει.
  5. ​Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλίζοντας την με τριμμένο ανθότυρο Κρήτης (ή μυτζήθρα, ή ό,τι άλλο τυρί σας αρέσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κρουτόν ολικής. Βγαίνουν 4 καλά πιάτα – από μια φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο.

​Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση, ήδη το τυράκι αλατίζει τη σούπα από μόνο του.

​Καλή σας όρεξη!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Βρείτε με στο Facebook!

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μου!

Η γιαγιά Κυριακούλα

Βρείτε με στο facebook

Επισκέψεις

  • 624 Επισκέψεις